Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρωτοβουλίες ΣΥΡΙΖΑ για την πολυμέρεια στην ενημέρωση

Αλ. Χαρίτσης: Ζήτημα δημοκρατίας η πολυμέρεια στην κάλυψη της επικαιρότητας

«Θεσμικές κινήσεις και πρωτοβουλίες», ώστε «1,8 εκατ. ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να βρουν τρόπο να έχουν την ενημέρωση που δικαιούνται», προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στον 105,5 Στο Κόκκινο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι διαμορφώνεται ένα περιβάλλον μονομερούς κάλυψης της επικαιρότητας, το οποίο «δεν παραπέμπει σε δυτική, δημοκρατική κοινωνία αλλά σε άλλες περιοχές του πλανήτη και αυτό πρέπει να αλλάξει». Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του προ λίγων εβδομάδων είχε παρομοιάσει το καθεστώς των media στην Ελλάδα με αυτό χωρών της Λατινικής Αμερικής. Όπως συμπλήρωσε ο Αλ. Χαρίτσης, δεν μπορεί να υπάρχει όλη αυτή η μονομέρεια στην ενημέρωση, πρέπει να υπάρχει πολυφωνία, να ακούγονται όλες οι απόψεις. «Και αυτό δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά τη δημοκρατία στη χώρα μας», τόνισε.

Στο μικροσκόπιο του κόμματος, με δημόσιες παρεμβάσεις και διαβήματα (στο ΕΣΡ ή από τη Βουλή), θα τεθεί στο επόμενο διάστημα η δημόσια ΕΡΤ, η οποία έχει βαρύνοντα ρόλο στην ενημέρωση και τη διασφάλιση της πολυφωνίας. Σε εγρήγορση θα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και για τα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία από το σύνταγμα έχουν την υποχρέωση για «αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο