Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Η "Liberation" έβαλε τον βουλευτή της Ν.Δ. στη θέση του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η "Liberation" έβαλε τον βουλευτή της Ν.Δ. στη θέση του

Σκληρή και αποστομωτική ήταν η απάντηση της “Liberation” στις χυδαιότητες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου, που αναγκάστηκε τελικά να ψελλίσει με μισόλογα μια δήθεν συγγνώμη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Ν.Δ., με αφορμή ανταπόκριση της γαλλικής εφημερίδας για την εκλογική νίκη της Ν.Δ. με την οποία δεν συμφωνούσε, χαρακτήρισε τους ξένους ανταποκριτές σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ως «μια πλέμπα δημοσιογράφων» οι οποίοι «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων μέσα στον χασισοκαπνό του Μαξίμου» και μετά «έγραφαν ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους». Η θητεία της νέας κυβέρνησης ξεκίνησε με μια πρωτοφανή επίθεση στον Τύπο, στον ξένο Τύπο, που εκθέτει τη χώρα.

Τι έγραψε η “Liberation”; Σε δημοσίευμα με τίτλο «Δυναστεία Μητσοτάκη - Ο μικρός Κούλης στην εξουσία» σημείωνε ότι για τους Έλληνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα γνώριμο πρόσωπο, πως η οικογένεια Μητσοτάκη έχει κυριαρχήσει για δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή και ότι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί την επιστροφή των δυναστειών που κυβέρνησαν τη χώρα για περισσότερο από μισό αιώνα, σύμβολα νεποτισμού και πελατειακών σχέσεων.

Ο Μπ. Παπαδημητρίου, βουλευτής της Ν.Δ. από τη Δευτέρα, διαφώνησε. Για τις εκφράσεις του χθες, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, αποφάσισε να ζητήσει «συγγνώμη». Τι είπε; Με δυο λόγια, ότι η ανταπόκριση ήταν προσβλητική, μια μέρα μετά τις εκλογές, για τον ελληνικό λαό που ψήφισε, για την οικογένεια Μητσοτάκη και για την... οικογένεια του ΣΚΑΪ. Ότι η Μ. Μαλαγαρδή, που έγραψε το κείμενο στη “Liberation” «δεν πρέπει να είναι τόσο ευαίσθητη», διότι κριτική γίνεται σε όλα τα κράτη (sic) και ότι δεν εννοούσε όλα τα ρεπορτάζ και τις ανταποκρίσεις, αλλά ορισμένα μόνο.

Όπως αναγνωρίζει και ο ίδιος, υπερασπίζεται την οικογένεια Μητσοτάκη και την «οικογένεια του ΣΚΑΪ»: «Να ζητήσω συγγνώμη απ' όσους ενδεχομένως προσβλήθηκαν από τα λεγόμενά μου προχθές». «Επρόκειτο για το άρθρο το οποίο περιέγραφε τον μικρό Κούλη, ο οποίος είναι γόνος μιας οικογένειας, η οικογένεια ξαναήρθε στην εξουσία, περιγραφή εντελώς προσβλητική στα μάτια τα δικά μου, όχι μόνο για την οικογένεια Μητσοτάκη, να φανταστείς έγραφε και για μας εδώ, για τον ΣΚΑΪ και για τον Γιάννη Αλαφούζο, και ότι είμαστε αυτοί που είμαστε, φαντάζεσαι με τι κοσμητικά επίθετα, και όλα αυτά γίνανε γιατί η Σία Κοσιώνη είναι νύφη της Ντόρας...».

«Εγώ δεν είχα ποτέ σκοπό να προσβάλω την προσωπικότητα κανενός, δεν το κάνω άλλωστε, αλλά επειδή είπα ότι υπήρχε και λίγο χασισοκαπνός, τι να κάνουμε»;”.

Τι απάντησε η “Liberation”

Στη «συγγνώμη» ο Μπ. Παπαδημητρίου σύρθηκε μετά την απάντηση της “Liberation” για τα λεγόμενα του: Κάνει μια αναδρομή στα πεπραγμένα του Μπάμπη Παπαδημητρίου (με ειδική αναφορά στην ατάκα περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής»), αλλά και του ΣΚΑΪ ως μέσου λυσσαλέας αντιπολίτευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνει ότι αυτά που είπε είναι «γελοιότητες» και ότι «τα σχόλιά του για τη “Liberation” και τα ξένα μέσα εμπλέκουν και το συντηρητικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση».

Αποκαλεί fake news τα όσα ακούστηκαν στη συνομιλία Παπαδημητρίου - Πορτοσάλτε για τον επενδυτικό όμιλο Ρότσιλντ αναφέροντας ότι η εφημερίδα έχει πάψει να ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο από το 2014.

Στο ραδιόφωνο News 247 μίλησε χθες και η δημοσιογράφος της “Liberation”, Μαρία Μαλαγαρδή, ελληνικής καταγωγής, η οποία σημείωσε ότι οι αναφορές του “δεν πληγώνουν τη δική μας φήμη, αλλά τη δική του”.

Επισημαίνει ότι αυτά που είπε είναι «γελοιότητες» και ότι «τα σχόλιά του για τη “Liberation” και τα ξένα μέσα εμπλέκουν και το συντηρητικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL