Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ένωση Ξένων Ανταποκριτών: "Ύβρεις και προσβολές δεν γίνονται ανεκτές"

Καταγγέλλουν τις δηλώσεις και τη «μισή συγγνώμη» του Μπ. Παπαδημητρίου

Την απαράδεκτη επίθεση του νεοεκλεγέντα βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου εις βάρος των ξένων ανταποκριτών με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Όπως σημειώνει: “η Ένωση, μη θέλοντας να εμπλακεί σε παιχνίδι πολιτικών αντιπαραθέσεων, μόλις λίγες ώρες μετά τις εκλογές αποφάσισε να μην αντιδράσει άμεσα και να δώσει χρόνο στον βουλευτή, αλλά και συνάδελφο να ανασκευάσει.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι οι νεότερες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή σήμερα δεν ήταν επαρκείς, αλλά περισσότερο ‘μισή συγγνώμη’, που συνοδευόταν από συστάσεις στη συντάκτρια του άρθρου της ‘Liberation’, μεταξύ άλλων, ‘να μην είναι τόσο ευαίσθητη’.

Επειδή στο παρελθόν, και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, η δουλειά των ανταποκριτών ξένου Τύπου έχει γίνει επανειλημμένα στόχος από τα εγχώρια πολιτικά κόμματα, χάριν επικοινωνιακής πολιτικής:

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας καθώς και κάθε καλόπιστη κριτική αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας. Ωστόσο, οι ύβρεις και οι προσβλητικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτοί ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση».

 

Δείτε όλα τα σχόλια