Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
«Τετράδια, Μολύβια, Αγάπη & Χρώματα» από το Κ.Η.Φ.Η. στο Κέντρο Στέγασης Μεταναστών Μαλακάσας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Τετράδια, Μολύβια, Αγάπη & Χρώματα» από το Κ.Η.Φ.Η. στο Κέντρο Στέγασης Μεταναστών Μαλακάσας

Φωτογραφία αρχείου

O Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΚΗΦΗ Ελλάδος έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και αποδοχής οργανώνοντας τη Δράση «Πλέκοντας την Αλληλεγγύη», η οποία αγκαλιάστηκε με εξαιρετική θέρμη από τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους ποών δομών σ’ όλη τη χώρα (δωρίζοντας κασκόλ και σκουφιά που οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι μας έπλεξαν για τα προσφυγόπουλα) στέλνοντας το μήνυμα της αγάπης, της αποδοχής και της αλληλεγγύης σ’ έναν πληθυσμό που τόσο πολύ μας έχει ανάγκη.

Κατά την επίσκεψη μας στο Κέντρο Στέγασης Μεταναστών Μαλακάσας εκφράστηκε από τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης κ. Κώστα Καλέμη η άμεση ανάγκη σε σχολικά είδη νηπιαγωγείου για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Σαν σύλλογος υποσχεθήκαμε να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας και στήριξης με όποιο τρόπο μπορούμε και κυρίως με τις συνέργιες μας με τα σχολεία στις τοπικές κοινωνίες. Έτσι οργανώσαμε τη Δράση «Τετράδια, Μολύβια, Αγάπη & Χρώματα»

Σκοπός της δράσης μας ήταν μέσω της διαγενεακής σύνδεσης ηλικιωμένων και μαθητών, η συλλογή σχολικών ειδών τα οποία θα σταλούν στο Κέντρο Στέγασης Μεταναστών της Μαλακάσας για τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο εντός της δομής.

Στη δράση μας ανταποκρίθηκαν και πάλι αρκετά ΚΗΦΗ σ’ όλη την Ελλάδα, όπου μέσα από συναντήσεις μεταξύ ηλικιωμένων και μαθητών δημιουργήθηκε ένας εξαιρετικός δίαυλος επικοινώνιας που οδήγησε σε μια μοναδική πράξη διαγενεακής σύνδεσης.  Οι ηλικιωμένοι μας μοιράστηκαν με τα παιδιά τις εμπειρίες τους από τον πόλεμο και τόσο οι μαθητές αλλά και οι τοπικές κοινωνίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για τη συλλογή σχολικών ειδών.

Έτσι με βαριές αποσκευές, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου θα βρεθούν στο Κέντρο Στέγασης Μεταναστών Μαλακάσας προκειμένου να παραδώσουν για άλλη μια φορά δέματα αγάπης απ’ όλη την χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL