Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.9°C27.0°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
23.6°C29.0°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.1°C25.9°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C26.9°C
6 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
27 °C
27.3°C27.3°C
2 BF 29%
Δημήτρης Βίτσας: / Δημήτρης Βίτσας: Συμφέροντα διακινητών πίσω από την υπόθεση των Διαβατών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Βίτσας: / Δημήτρης Βίτσας: Συμφέροντα διακινητών πίσω από την υπόθεση των Διαβατών

Σε συμφέροντα διακινητών σε Ελλάδα και Τουρκία απέδωσε, σε χθεσινή του συνέντευξη στο ρ/σ News 247, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας τη διάδοση του μηνύματος το οποίο κινητοποίησε μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες που κατευθύνθηκαν προς τα Διαβατά με σκοπό να πάνε να διαμαρτυρηθούν στα σύνορα για να ανοίξουν.

"Η υπόθεση Διαβατών έχει τελειώσει και τελείωσε μέσα σε δύο μέρες με τον καλύτερο τρόπο. Οι άνθρωποι επέστρεψαν στις δομές φιλοξενίας. Υπήρξαν θύματα παραπληροφόρησης. Δεν τίθεται θέμα απώλειας προνομίων, αρκεί να σεβαστούν τη χώρα μας. Η μόνη πηγή αλήθειας είναι η ελληνική πολιτεία και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Πίσω από αυτή την ιστορία κρύβονται συμφέροντα διακινητών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και στην Τουρκία. Είναι διεθνή κυκλώματα, διεθνείς εγκληματικές συμμορίες. Ψάχνοντας τα ίχνη στο Διαδίκτυο θα βρούμε έναν σέρβερ ενδεχομένως και σε άλλη ήπειρο, στην Αμερική, στην Ασία ή σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Το 2018 συνελήφθησαν 350 διακινητές, βαποράκια - διακινητές τους λέω εγώ, ανάμεσά τους θα δείτε όλες τις φυλές του κόσμου. Στη Σάμο, όπου θα πάω αύριο, υπάρχουν κυκλώματα. Στη Μόρια 4.900 είχαν καταγραφεί στις 31/3, 900 έχουν δικαίωμα να έρθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν έχουμε πολλές θέσεις να τους φιλοξενήσουμε. Δεν έχουμε σοβαρό αριθμό αφίξεων αυτή την περίοδο και λόγω καιρικών συνθηκών. Σε Χίο, Λέρο και Κως, η κατάσταση είναι καλή. Στη Σάμο πάω ακριβώς για την αποσυμφόρηση της κατάστασης" σημείωσε.

Τραυματισμός φωτορεπόρτερ από ΜΑΤ

Στο μεταξύ, δικάστηκαν χθες στο αυτόφωρο τρεις πρόσφυγες για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στα Διαβατά. Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον καθένα, ενώ και οι τρεις άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σημειώνεται ότι κατά την ένταση του Σαββάτου χτυπήθηκε από άνδρα των ΜΑΤ ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης την ώρα που κάλυπτε τα γεγονότα. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδα αναφέρει ότι την ώρα που κάλυπτε τα γεγονότα "δέχτηκε απρόκλητα πισώπλατα κλοτσιά από ένστολο των ΜΑΤ. Ως αντίδραση στη λεκτική διαμαρτυρία του συναδέλφου, ο ένστολος θεώρησε σκόπιμο να τον χτυπήσει με την ασπίδα του και τον ασύρματό του σε πρόσωπο και κεφάλι".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL