Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Οι ιστολογικές - τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι ιστολογικές - τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του

Μια ολόκληρη ημέρα αναζητούσε η σύζυγος του «Εμπουκά» Μαμάν Σούμπε, Τζίτζι, τον σύζυγό της, πηγαίνοντας από το Α.Τ. Ομόνοιας στο Α.Τ. Κυψέλης, χωρίς κανένας να της λέει ότι ο συζυγός της είχε αφήσει την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη ημέρα αγωνιωδών τηλεφωνημάτων της, επισκέψεις στα δύο αυτά αστυνομικά τμήματα και την επιστράτευση δικηγόρου, ώστε το Σάββατο ο δικηγόρος τελικά να πάρει την τραγική είδηση ότι ο 34χρονος σύζυγός της δεν ζει πια, σύμφωνα με όσα διηγήθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ.

Η σύζυγος του 34χρονου Νιγηριανού είχε ανησυχήσει όταν ο σύζυγός της δεν επέστρεψε στο σπίτι από τη δουλειά του και δεν απαντούσε στο τηλέφωνό του.

Όπως σημείωσε ο Ντόναλντ Οκουαγουέρε, πρόεδρος της Νιγηριανής Κοινότητας Ελλάδας, το πιστοποιητικό θανάτου κάνει λόγο για πνευμονικό οίδημα και περιμένουν απαντήσεις ως προς το τι προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο 34χρονος Εκούμπα ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενός πεντάχρονου κοριτσιού και ενός μωρού 6 μηνών.

Την Κυριακή η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής είχε καταγγείλει ότι ο Eμπουκά δολοφονήθηκε από την αστυνομία, ενώ έκανε λόγο και για άλλες περιπτώσεις κακοποίησης Αφρικανών από την αστυνομία.

ΓΑΔΑ: Δεν προκύπτει αστυνομική βία

Χθες αργά το απόγευμα η ΓΑΔΑ εξέδωσε τελικά ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του 34χρονου πατέρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Σύμφωνα με αυτήν ο 34χρονος "προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση της δικαστικής του ταυτότητας την 11.30 ώρα της 8ης Φεβρουαρίου 2019, κατά τον χρόνο παραμονής του στον χώρο αναμονής του Αστυνομικού Τμήματος έχασε τις αισθήσεις του, χωρίς προηγουμένως να έχει εκφράσει κάποια αδιαθεσία στους αστυνομικούς, άμεσα κλήθηκε και προσήλθε την 12.20 ώρα περίπου προσωπικό του ΕΚΑΒ, οπότε διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα της έρευνας, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, δεν προκύπτει αστυνομική βία".

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι αναμένονται από την ιατροδικαστική υπηρεσία τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Αστυνομικές πηγές σημείωναν χθες ότι ο 34χρονος είχε προσαχθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, το 2018, το 2015, το 2014, το 2013 το 2010, με μικροποσότητες ναρκωτικών. Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι ενημερώθηκε γραπτώς η πρεσβεία της χώρας για τον θάνατό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL