Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Αγνοείται 9χρονο κορίτσι σε ναυάγιο στη Λέσβο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγνοείται 9χρονο κορίτσι σε ναυάγιο στη Λέσβο

Μπορεί χθες ο άνεμος να λυσσομανούσε στο Αιγαίο, ωστόσο οι βάρκες της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη δεν ματαίωσαν το ταξίδι τους. Χθες μια βάρκα με 52 πρόσφυγες λίγο πριν φτάσει στις ακτές της Λέσβου έπεσε εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων στα βράχια και σχίστηκε, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα. Κανείς δεν φορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σωσίβιο και από τότε αγνοείται η τύχη ενός κοριτσιού.

Το περιστατικό συνέβη στα Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου. Οι γονείς του παιδιού όταν κατάφεραν να βγουν στη στεριά διαπίστωσαν ότι μια από τις κόρες τους δεν βρισκόταν ανάμεσά τους και ενημέρωσαν τις αρχές, οι οποίες αμέσως ξεκίνησαν έρευνες όχι μόνο στα Τσόνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 15χρονη αγνοούμενη προσφυγοπούλα, ωστόσο στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι πρόκειται για ένα 9χρονο κορίτσι που ταξίδευε μαζί με την οικογένειά της από το Αφγανιστάν, και συγκεκριμένα τους γονείς της και τα τέσσερα αδέλφια της.

Οι καιρικές συνθήκες αλλά και η έλλειψη φωτός σταμάτησαν τις έρευνες νωρίς το απόγευμα και αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι 52 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην πρόχειρη δομή υποδοχής προσφύγων στη Σκάλα Συκαμιάς και στη συνέχεια επρόκειτο να μεταφερθούν στο ΚΥΤ της Μόριας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL