Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: / ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης: Οι μετανάστες φταίνε που φεύγουν φοιτητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: / ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης: Οι μετανάστες φταίνε που φεύγουν φοιτητές

Οι πρόσφυγες φταίνε που φεύγουν οι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σύμφωνα με τη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στη Μυτιλήνη.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ αναφέρει ότι οι φοιτητές εγκαταλείπουν το πανεπιστήμιο ή δεν πάνε συχνά σε αυτό γιατί φοβούνται "τι θα αντικρίσουν από τις συνεχόμενες μεταναστευτικές ροές". Λένε ακόμη ότι εξαιτίας των ροών υπάρχει μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία οδηγεί αρκετούς φοιτητές να ξενοικιάσουν.

Την ίδια ώρα, βέβαια, ζητάνε από τους γηγενείς κατοίκους να αγκαλιάσουν τους φοιτητές που "δεν αποτελούν μόνο 'ένα ενοίκιο'", τους ίδιους δηλαδή που καλούν στην ουσία να απωθήσουν με τη στάση τους τους μετανάστες. Η αγκαλιά ανοίγει και κλείνει με βάση την καταγωγή.

Σε καθεμία από τις κύριες αιτίες που αναφέρει για τη μείωση των φοιτητών, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ συμπεριλαμβάνει σε όλες το μεταναστευτικό ζήτημα. Ας πούμε, για τα υψηλά ενοίκια σπιτιών ευθύνεται, σύμφωνα με την παράταξη, η άφιξη στο νησί "σωρείας μελών ΜΚΟ και μεταναστών που πληρώνουν τα διπλάσια ενοίκια από αυτά που νοίκιαζαν σε φοιτητές". Δεν φταίνε δηλαδή για τις τιμές αυτοί που τις καθορίζουν, οι ιδιοκτήτες, αλλά αυτοί που τις πληρώνουν!

Αντίστοιχης σοβαρότητας είναι και οι υπόλοιπες αιτίες που αναφέροντας, όπως ότι "οι συνεχόμενες μεταναστευτικές ροές που έχουν οδηγήσει πολλούς φοιτητές να φεύγουν νωρίτερα από το νησί ή να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους ή να μην έρχονται οι πρωτοετείς φοιτητές φοβούμενοι αυτό που θα αντικρίσουν".

Η τοπική ιστοσελίδα lesvonews.net χαρακτηρίζει απίστευτα ξενοφοβική την ανακοίνωση και προχωρά σε ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις. "Τα παιδιά της ΔΑΠ - ΝΔΦ ανακάλυψαν λοιπόν ότι οι φοιτητές δεν μένουν στη Μυτιλήνη και η κύρια αιτία είναι οι μετανάστες! Πραγματικά, αποτελεί έκπληξη μια τέτοια ανακοίνωση τη στιγμή που και οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί και έχει γίνει αποσυμφόρηση της Μόριας. Ενδεχομένως τα παιδιά της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ να μην γνωρίζουν ότι το πανεπιστήμιο είναι μακριά από τη Μόρια...".

Καταλήγοντας, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ αναφέρει ότι έχει στο επίκεντρό της τον φοιτητή. Κι αν αυτό είναι τουλάχιστον αμφίβολο με το να αποπροσανατολίζει τους φοιτητές από τα πραγματικά προβλήματα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και τις αιτίες που τα προκαλούν, είναι τουλάχιστον σίγουρο ότι στο επίκεντρό της δεν έχει τον άνθρωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL