Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
Ένταση στη διάρκεια διαμαρτυρίας προσφύγων στα Διαβατά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένταση στη διάρκεια διαμαρτυρίας προσφύγων στα Διαβατά

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των προσφύγων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά, όταν οδηγός επαγγελματικού φορτηγού διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό του δρόμου Συμμαχική Οδός, ζητώντας περάσει.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο συγκεκριμένος οδηγός, και μεταδίδει το ΑΜΠΕ οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες εναντίον του και προς το φορτηγό του.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο, ενώ ο οδηγός του φορτηγού και ένας πρόσφυγας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Παπανικολάου".

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας για το περιστατικό προσήχθησαν τουλάχιστον τρία άτομα, που μεταφέρθηκαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφυγες που μένουν στη δομή φιλοξενίας των Διαβατών Θεσσαλονίκης, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, απέκλεισαν για περίπου δύο ώρες τη Συμμαχική Οδό, μπροστά από τη δομή, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης, λόγω και της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

Στη διαμαρτυρία, που ξεκίνησε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι, συμμετείχαν περίπου 40 πρόσφυγες και κάποιοι έκαψαν λάστιχα στο οδόστρωμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL