Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την ερχόμενη Δευτέρα το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα στη Χίο

Η λειτουργία των δομών που θα είναι απογευματινή και ξεχωριστή από τα πρωινά μαθήματα των υπολοίπων μαθητών προκάλεσε την αντίδραση 1.130 γονέων που έστειλαν εξώδικο

Στη Χίο θα βρίσκεται, σύμφωνα με τον Δήμο Χίου, προκειμένου να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού για το μεταναστευτικό την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Στο μεταξύ, δυο μέρες πριν, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η λειτουργία των ΔΥΕΠ (Δομών υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων) στα σχολεία της Χίου, που έχουν επιλεγεί και συγκεκριμένα στα δημοτικά σχολεία Κάμπου, 5ο Βαρβασίου, 2ο Ευαγγελιστρίας, 11ο στο κέντρο της πόλης και 4ο στην Τουρλωτή.

Η λειτουργία αυτών των δομών που όπως είναι γνωστό θα είναι απογευματινή και ξεχωριστή από τα πρωινά μαθήματα των υπολοίπων μαθητών, προκαλεί αντιδράσεις με κορυφαία αυτή του εξωδίκου των 1.130 γονέων που με εξώδικο τους ζήτησαν τη λειτουργία των ΔΥΕΠ εκτός σχολείων και συγκεκριμένα μέσα στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Σήμερα και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από αστυνομική πηγή κλήθηκε η αστυνομία επειδή μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου μοίραζαν σχετικά με το θέμα ενημερωτικά έντυπα έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο της Ευαγγελίστριας. Μετά από τηλεφώνημα στην αστυνομία, από μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που συμμετέχουν στην κίνηση των 1.130, στελέχη της Αστυνομίας πήγαν στο σχολείο απ' όπου και απήλθαν αφού διαπίστωσαν ότι δεν ετελείτο κάποια παράνομη πράξη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο