Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Γ.Κατρούγκαλος: Το προσφυγικό οξύνεται ως προς την πολιτική αντιπαράθεση και όχι ως προς τις ροές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Κατρούγκαλος: Το προσφυγικό οξύνεται ως προς την πολιτική αντιπαράθεση και όχι ως προς τις ροές

«Αν δούμε τα δεδομένα των ροών, με εξαίρεση χώρες που δέχονται μεγάλη πίεση όπως η Ελλάδα και μέχρι πριν λίγο καιρό η Ιταλία, δεν υπάρχει έκρηξη ροών όπως το 2015», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «το προσφυγικό οξύνεται μόνο ως προς την πολιτική αντιπαράθεση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ότι «η συζήτηση έχει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά και οριοθετεί δύο στρατόπεδα. Αυτών που θέλουν μία ανοιχτή Ευρώπη με δικαιώματα και ελευθερίες, με ρεαλιστικές λύσεις και των άλλων που ακολουθούν ξενοφοβική πολιτική, για να αποπροσανατολίσουν το εσωτερικό τους ακροατήριο από το κεντρικό δίλημμα, αν θα εφαρμοστούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές ή όχι».

Κατά τον ίδιο, πρόκειται για μία «επανάληψη του δράματος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, όταν μπροστά σε μία εφαρμογή παρόμοιων περιοριστικών πολιτικών λιτότητας και την έκρηξη της ανεργίας, οι ανερχόμενοι ναζιστές βρήκαν τους Εβραίους ως αποδιοπομπαίους τράγους ... τώρα είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Αν δείτε σε ποια κρατίδια της Γερμανίας έχει άνοδο το AfD, είναι στην ανατολή που είναι ελάχιστοι οι πρόσφυγες».

«Αν βγαίνει ένα δίδαγμα από την χώρα αυτή», υπογράμμισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, «είναι το ότι όταν τα συστημικά κόμματα της Δεξιάς προσπαθούν να αντιδράσουν στην επέλαση του ακροδεξιού φονταμενταλισμού ενσωματώνοντας στην ατζέντα τους τμήματα της ακροδεξιάς ρητορείας, δεν κερδίζουν. Η χθεσινή δημοσκόπηση δείχνει το AfD δεύτερο κόμμα. Το συντηρητικό CDU παραμένει πρώτο, αλλά με το μικρότερο ιστορικά ποσοστό από τότε που άρχισε να καταγράφεται».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «σε κυβερνητικό επίπεδο, δυνάμεις που να είναι με το προοδευτικό μέτωπο υπάρχουν στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα ... τα προβλήματα στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα έχουν αυτή την διπλή διάσταση, για την Δημοκρατία αλλά και την απόκρουση του νεοφιλελευθερισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL