Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Δ. Βίτσας / Δ. Βίτσας: Θετικό το ισοζύγιο της συμφωνίας με τη Γερμανία για τους πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας / Δ. Βίτσας: Θετικό το ισοζύγιο της συμφωνίας με τη Γερμανία για τους πρόσφυγες

“Καθόλου ασαφής” δεν είναι η συμφωνία με τη Γερμανία τόνισε χθες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον Real FM 97,8 και διαψεύδοντας τα όσα γράφονται για τις επιστροφές. “Είναι μια πολιτική συμφωνία για να πράξουμε αυτά που προβλέπονται έτσι κι αλλιώς από το ενωσιακό δίκαιο. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.000 επανενώσεις οικογενειών από την Ελλάδα προς τη Γερμανία που έχουν γίνει δεκτές από τη Γερμανία, αλλά δεν υλοποιούνται, γιατί η Ελλάδα δεν δέχεται τις επανεισδοχές από τη Γερμανία κάποιων που έχουν περάσει από την Ελλάδα και έγινε η εγγραφή τους στην Ελλάδα. Η συμφωνία λέει ότι αυτές οι 2.000 απελευθερώνονται, δηλαδή θα πάνε στη Γερμανία. Έχουμε κάνει άλλα 900 αιτήματα και από τη Γερμανία θα έρχονται αυτοί που βρίσκονται στη Γερμανία αλλά περνάνε από την Ελλάδα από την 1η Αυγούστου 2018 και μετά" εξήγησε και πρόσθεσε: "Τα αιτήματα από τη Γερμανία προς την Ελλάδα είναι 1.100, όμως αυτά δεν μπαίνουν στη συμφωνία, σας τα λέω ως στατιστικό στοιχείο. Το ισοζύγιο είναι θετικό αυτή τη στιγμή για εμάς" τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην ξενοφοβική ρητορική της Ουγγαρίας. Σχετικά με τις προσφυγικές ροές, σημείωσε ότι "στον Έβρο οι προσφυγικές ροές έχουν κοπάσει. Η σημερινή ενημέρωση ήταν ότι χθες πέρασαν λιγότερα από τριάντα άτομα. Στα νησιά παρατηρείται μια δραστηριότητα διακινητών, οι οποίοι μας φέρνουν έναν μέσο όρο γύρω στα 120 άτομα την ημέρα. Είναι μεγάλος αριθμός και αναμένω να ορίσει ο Ερντογάν την κυβέρνησή του ώστε σε συνεννόηση με τον κ. Αβραμόπουλο, τον αρμόδιο επίτροπο, να συζητήσουμε με τον αρμόδιο υπουργό, όπως λύσαμε την ιστορία στα βόρεια σύνορά μας να λύσουμε και αυτό το θέμα, ώστε να διευκολύνει η Τουρκία και να παραμένουν οι πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες στα εδάφη της" υπογράμμισε.

Κουτσόχερο: Αγνοείται 12χρονο προσφυγόπουλο

Ένα 12χρονο προσφυγόπουλο που μένει στο κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας αγνοείται από την Τρίτη. Η δήλωση εξαφάνισης έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης. Αστυνομία και ΕΜΑΚ αναζητούν το παιδί στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL