Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
"Ζωές σε αναμονή": Εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ζωές σε αναμονή": Εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες (Video)

Η Μυρτώ Αλικάκη και ο Γιάννης Στάνκογλου ενώνουν τις φωνές τους με τη Διεθνή Αμνηστία μέσα από δύο βίντεο, δύο χρόνια από την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας της οργάνωσης «Ζωές σε Αναμονή».

Η εκστρατεία «Ζωές σε αναμονή» έχει στόχο την ανάδειξη της κατάστασης που επικρατεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 13.000 άνθρωποι παγιδευμένοι στα ελληνικά νησιά, οι περισσότεροι σε άθλιες συνθήκες σε υπερπλήρεις καταυλισμούς. Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μετακινήσει τους αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου μπορούν να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε καταλύματα και υπηρεσίες.

Οι ιστορίες που αφηγούνται η Μυρτώ Αλικάκη και ο Γιάννης Στάνκογλου στα βίντεο, καταγράφηκαν από τους ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Μόριας στη Λέσβο και της ΒΙΑΛ στη Χίο.

«Οι πρόσφυγες δεν είναι αντικείμενα άσκησης διακρατικών πολιτικών, αλλά άνθρωποι με πλήρη δικαιώματα. Η συνεργασία με δύο αναγνωρισμένους ηθοποιούς που αφηγούνται τη ζωή ατόμων που συνομιλήσαμε στους καταυλισμούς αποσκοπεί στο να μεταφέρουμε την απόγνωση που κυριαρχεί στα ελληνικά νησιά και να καλέσουμε τους πολίτες σε δράση», είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδος.

«Θεωρώ ότι το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο ζήτημα, είναι τρομακτικό τόσοι άνθρωποι να πρέπει να μετακινηθούν, να τρέξουν μακριά από τη χώρα τους, γιατί είναι κυνηγημένοι. Να πρέπει να ζήσουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες χωρίς να γνωρίζουν τι μπορεί να τους περιμένει. Άλλωστε εμείς οι Έλληνες έχουμε τέτοιες εμπειρίες στο ιστορικό μας παρελθόν. Αισθάνομαι ότι είναι υποχρέωσή μου να προσφέρω συμμετέχοντας σε αυτή την καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω και το έκανα με μεγάλη μου χαρά, νιώθοντας πως είναι τιμή για μένα», είπε η Μυρτώ Αλικάκη.

Η σελίδα της εκστρατείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL