Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μετακίνηση 1.650 προσφύγων από τη Λέσβο στην ηπειρωτική Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου-Eurokinissi

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, από την αρχή του μήνα μέχρι και χθες Κυριακή έχουν μεταφερθεί σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας 1650 πρόσφυγες και μετανάστες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Λιγότεροι από 6000 οι μετανάστες στη Μόρια

Συνολικά 1.650 πρόσφυγες και μετανάστες, μέλη ευάλωτων κατηγοριών, αναχώρησαν από τη Λέσβο για δομές φιλοξενίας στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, 17/12.

Σε εφαρμογή σχεδίου αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες, οι αναχωρήσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι διαμένοντες μέσα στον καταυλισμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, για πρώτη φορά μετά από μήνες, έπεσαν κάτω από 6.000.

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα, 18/12, μετρήθηκαν σε 5.500. Την ίδια ώρα, στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, οι διαμένοντες είναι 990, ενώ σε άλλες δομές, μέσα στην πόλη κυρίως, διαμένουν περί τους 700 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο μεταξύ, από 1ης Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, στην Λέσβο πέρασαν συνολικά 659 άτομα, στην Χίο 550 και στη Σάμο 560.

Συνολικά, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις πρώτες 17 μέρες του Δεκεμβρίου, πέρασαν 1.769 πρόσφυγες και μετανάστες.

Το ίδιο διάστημα, η τουρκική ακτοφυλακή επενέβη σε 17 περιστατικά και επαναπροώθησε στις τουρκικές ακτές 775 άτομα που επέβαιναν σε πλαστικές λέμβους με προορισμό τα νησιά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια