Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Χίος: Έκλεισε ο καταυλισμός προσφύγων της Σούδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χίος: Έκλεισε ο καταυλισμός προσφύγων της Σούδας

Έκλεισε ο καταυλισμός της Σούδας στη Χίο, δυο περίπου χρόνια από τη λειτουργία του έβαλε τίτλους τέλους. Οι τελευταίοι 56 πρόσφυγες και αιτούντες πολιτικό άσυλο που διέμεναν στην τελευταία μεγάλη σκηνή του καταυλισμού, αποχώρησαν είτε για να μείνουν σε διαμερίσματα είτε στο υπερπλήρες Κέντρο Υποδοχής και Καταγραφής της ΒΙΑΛ.

Σήμερα, συνεργεία του Δήμου Χίου αποξήλωσαν την τελευταία σκηνή (rubhall), η οποία το Σαββατοκύριακο είχε εκκενωθεί και από τους τελευταίους 50 διαμένοντες σε αυτήν.

Ας σημειωθεί, ότι ο καταυλισμός αυτός έφτασε, στα τέλη του 2015, να φιλοξενεί και 2.000 άτομα, κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Κατασκευάσθηκε στα όρια της πόλης της Χίου και πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, μέσα στην τάφρο του βυζαντινού κάστρου και δίπλα στην ιχθυόσκαλα, ώστε οι πρόσφυγες να διαμένουν εκεί και όχι στους δρόμους και σε δημόσιους χώρους, που τότε είχαν κυριολεκτικά καταληφθεί από χιλιάδες ανθρώπους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Χίου δήλωσε σχετικά: Η Σούδα δεν έκλεισε ούτε με τσαμπουκάδες, ούτε με διακηρύξεις, ούτε με αναφορές και εύκολα λόγια του αέρα. Έκλεισε με συστηματική δουλειά, συνεργασία, επιμονή, υπομονή, αντίληψη της πραγματικότητας, ανοικτά μάτια και ρεαλιστική αξιοποίηση των χρονικών ευκαιριών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL