Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Πηγές υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Η σύνοδος του Παρισιού αφορούσε τις μεταναστευτικές ροές της κεντρικής Μεσογείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πηγές υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Η σύνοδος του Παρισιού αφορούσε τις μεταναστευτικές ροές της κεντρικής Μεσογείου

Η ευρωαφρικανική μίνι σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε χτες στο Παρίσι (με τη συμμετοχή των ηγετών της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Τσαντ, του Νίγηρα και της Λιβύης) αφορούσε στον μεταναστευτικό δρόμο της κεντρικής Μεσογείου, όπου οι προσφυγικέςροές προέρχονται, κυρίως, από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχετικά με τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αυτός ήταν και ο λόγος που συμμετείχαν στη σύσκεψη οι πρόεδροι του Τσαντ, του Νίγηρα και της Λιβύης, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές προσθέτοντας ότι αντιστοίχως, όταν βρίσκονταν σε έξαρση οι προσφυγικές ροές από το μεταναστευτικό δρόμο του Αιγαίου, είχαν συγκληθεί αντίστοιχες συσκέψεις.

Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου προσθέτουν ότι «η μετανάστευση είναι ενιαίο φαινόμενο» και υπογραμμίζουν ότι η βελτίωση της κατάστασης στο Αιγαίο δεν πρέπει να σημαίνει άρση της ετοιμότητας που οφείλει να δείχνει η ΕΕ.

Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν, συμπληρώνουν, συνεχίζουν να εργάζονται για την επιτυχία της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και τη διατήρηση των περιορισμένων ροών στο Αιγαίο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL