Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Προστασίας γυναικών και παιδιών μεταναστών και προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Προστασίας γυναικών και παιδιών μεταναστών και προσφύγων

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Προστασίας για γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τη UNICEF και τη στήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Solidarity Now.

Το Κέντρο, που χρηματοδοτείται από τον μηχανισμό έκτακτης υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό, στεγάζεται στην οδό Μαιζώνος 45. Στο Κέντρο προσφέρονται υπηρεσίες παροχής πληροφοριών για θέματα που αφορούν τους ωφελούμενους, όπως νοσοκομειακή περίθαλψη, στεγαστική και υλική συνδρομή, υποστήριξη στη διαδικασία εισαγωγής των παιδιών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ψυχοκοινωνικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους ανήλικους, συμπεριλαμβανομένων ομάδων δημιουργικής απασχόλησης, με βασικό στόχο την κοινωνικοποίησή τους.

Επίσης, το Κέντρο θα παραπέμπει τα ευάλωτα άτομα σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, θα παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη και ενδυνάμωση στις γυναίκες, με έμφαση στις μητέρες, συμβουλευτική σε θέματα φροντίδας, καθώς και δικτύωσή τους με υπηρεσίες και θα στηρίζει γυναίκες που έχουν βιώσει έμφυλη βία κ ά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL