Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
Ένθερμη αποδοχή των προτάσεων Δούρου για το προσφυγικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένθερμη αποδοχή των προτάσεων Δούρου για το προσφυγικό

Ένθερμη ήταν η αποδοχή των προτάσεων της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου για τις καλές πρακτικές στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Να σημειωθεί ότι έναν χρόνο πριν ο πρόεδρος του Κογκρέσου Ζαν Κλοντ Φρεκόν είχε καλέσει τη Ρ. Δούρου να συμμετάσχει στη σύνταξη των προτάσεων της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου για το προσφυγικό ζήτημα, παρ’ ότι η ίδια δεν ήταν μέλος της Επιτροπής.

Στην έκθεση του Κογκρέσου με τον γενικό τίτλο “Από την υποδοχή στην ενσωμάτωση: Ο ρόλος των τοπικών και περιφερειακών αρχών απέναντι στη μετανάστευση” γίνεται εκτενής αναφορά στην εμπειρία της Αττικής και στη λειτουργία του Κέντρου Logistics στο γενικότερο πλαίσιο της υποδοχής των προσφύγων / μεταναστών. Τονίζεται ειδικότερα ότι, «ενώ η γενική εικόνα είναι μάλλον σκοτεινή, όλο και περισσότερα θετικά παραδείγματα βλέπουν το φως». Παράλληλα, έγινε δεκτή προσθήκη εκ μέρους της περιφερειάρχη Αττικής σχετικά με την ανάγκη “άμεσης πρόσβασης των τοπικών και περιφερειακών αρχών στα ευρωπαϊκά ταμεία, όπως το AMIF και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε., για στέγαση, υγεία και άλλες πιεστικές ανάγκες των προσφύγων / μεταναστών”.

“Η υποδοχή και η ενσωμάτωση των προσφύγων / μεταναστών αποτελεί παράλληλα ένα στοίχημα και μία πρόκληση. Ένα στοίχημα για τις τοπικές και περιφερειακές αρχές. Μία πρόκληση για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Στοίχημα και πρόκληση που συγκλίνουν σε μια κρίσιμη διαπίστωση: Τον καταλυτικό ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών σε σχέση με την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη, υπό την επίδραση του προσφυγικού / μεταναστευτικού φαινομένου» τόνισε στην τοποθέτησή της η Ρ. Δούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL