Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επίσκεψη Γ. Μουζάλα, Δ. Αβραμόπουλου και υπ. Εσωτερικών της Μάλτας στη Μυτιλήνη

Φωτό αρχείου

Σκοπός της επίσκεψης είναι να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί ως αποτέλεσμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών

Τη Μυτιλήνη θα επισκεφθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μαζί με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας, Καρμέλο Αμπέλα, της χώρας που ασκεί γι΄ αυτό το εξάμηνο την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σκοπός της επίσκεψης, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, είναι να εκτιμηθεί από κοντά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί ως αποτέλεσμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Η απόφαση της επίσκεψης λήφθηκε χθες στις Βρυξέλλες στη διάρκεια συνάντησης των κ. Μουζάλα και Αβραμόπουλου, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της επιτάχυνσης του ρυθμού μετεγκατάστασης και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσης που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη, επισκέπτεται τη Σάμο ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας για να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών για την αντικατάσταση των σκηνών του καταυλισμού στο νησί, με προκατασκευασμένους οικίσκους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια