Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων

Σε κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων θα προχωρήσουν, εφόσον δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους, προειδοποιεί η Συνέλευση Εργαζομένων Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου των δομών της Αττικής σε ανακοίνωσή της. Η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα μετά την απεργία συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) της Υπηρεσίας Ασύλου που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και αφορά τη μη έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους. Την ημέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι από την Κεντρική Υπηρεσία, τα Αυτοτελή Κλιμάκια και το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, ζητώντας να συναντηθούν με τον Γ. Μουζάλα.

Τελικά συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Γ. Μπαλάφα. Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, ο υφυπουργός επανέλαβε την προφορική υπόσχεση της διευθύντριας του γραφείου του υπουργού Γ. Μουζάλα, όπως είχε διατυπωθεί την προηγούμενη Παρασκευή, δηλαδή "ότι θα καταβληθούν οι μισθοί μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2017, καθώς και ότι θα υπάρξει κανονικοποίηση των πληρωμών, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί ως προς το ότι θα καταβληθεί ώς τότε το σύνολο των δεδουλευμένων".

Επιπλέον, σε σχέση με τα προβλήματα των εργαζομένων ΣΟΧ που απασχολούνται σε δομές της Υπηρεσίας Ασύλου στα νησιά, ο Γ. Μπαλάφας ανέφερε ότι πρόσφατα ορίστηκαν διοικητές στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στους οποίους θα μπορούν πλέον να απευθύνονται. Όσον αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα, ο κ. υφυπουργός επιφυλάχθηκε να λάβει περαιτέρω γνώση και αυτά να συζητηθούν διεξοδικά σε επόμενη συνάντηση. Οι εργαζόμενοι καταλήγουν ότι αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνέλευση των εργαζομένων ΣΟΧ Αττικής η επιδίωξη νέας συνάντησης εκπροσώπων τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ως τις 22.02.2017, με σκοπό την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ σε περίπτωση μη ικανοποίησής τους αποφασίστηκε η κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL