Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Νέα προσπάθεια για ανανέωση του προγράμματος βίζα για Τούρκους στα νησιά του Αιγαίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα προσπάθεια για ανανέωση του προγράμματος βίζα για Τούρκους στα νησιά του Αιγαίου

Με το θέμα της ανανέωσης του πιλοτικού προγράμματος θεώρησης άδειας εισόδου για υπηκόους Τουρκίας, προκειμένου να διευκολύνονται στις επισκέψεις τους στα νησιά του Αιγαίου, ασχολήθηκαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Κύκλοι του υπουργού, μιλώντας στο ΑΠΕ, ανέφεραν ότι «από το θέρος του 2016 καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια από το ΥΠΕΞ σε όλα τα επίπεδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (και στα ανώτατα) προκειμένου να ανανεωθεί, χωρίς να υπάρξει όμως μέχρι σήμερα αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ, έχουν προγραμματιστεί: Ενίσχυση του προσωπικού των προξενείων μας στην Τουρκία, εισαγωγή ηλεκτρονικού συστήματος για διευκόλυνση της κατάθεσης των αιτήσεων για θεώρηση, βελτίωση της συνεργασίας με τους τοπικούς παρόχους, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής στα σημεία εισόδου.

Μάλιστα, χθες ο δήμαρχος Λέσβου Σπ. Γαληνός έστειλε σχετική επιστολή στον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλο, υπενθυμίζοντας ότι τα νησιά αυτά έχουν υποδεχτεί το προσφυγικό κύμα και ανησυχούν για "το τουριστικό μέλλον του τόπου". Θεωρώντας ότι η μη συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος θα αποτελέσει "βαρύτατο πλήγμα σε όλα τα νησιά και ιδιαίτερα στη Λέσβο", ζητάει από τον επίτροπο να ενεργήσει ανάλογα, ώστε να αποτραπεί η παύση του πιλοτικού προγράμματος θεωρήσεων.

Το θέμα έχει προκαλέσει και την αντίδραση των βουλευτών Λέσβου, Χίου και Δωδεκανήσου της Ν.Δ., οι οποίοι επιτίθενται κατά της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL