Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
Δημ. Αβραμόπουλος: Λύση για τους πρόσφυγες τώρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημ. Αβραμόπουλος: Λύση για τους πρόσφυγες τώρα

Φωτογραφία αρχείου

«Δεν γίνεται οι πρόσφυγες να αφήνονται έξω στο κρύο, να αντέξουν το χειρότερο διάστημα του χειμώνα χωρίς μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Λέσβο, τονίζοντας ότι «πρέπει να βρεθούν λύσεις σήμερα, όχι αύριο, όχι την επόμενη εβδομάδα, αλλά τώρα».

Ο Δημ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας για να παρέχει λύσεις. Υπενθύμισε ότι η χώρα μας έχει λάβει τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από ένα δισ. ευρώ στήριξη και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ένωσης να προσφέρει περισσότερη βοήθεια αν κριθεί απαραίτητο.

«Μεγάλο μέρος της χρηματοδοτικής στήριξης έχει πάει σε διεθνείς εταίρους που εργάζονται μαζί με την Ελλάδα και σήμερα καλώ όλους αυτούς τους εταίρους να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους ώστε να προσφέρουν άμεσα βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη στα νησιά», συμπλήρωσε και ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των τοπικών αρχών και των τοπικών κοινωνιών, επισημαίνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξουν πραγματικές λύσεις.

Όπως είπε, επιθυμεί να εκφράσει στους κατοίκους και στις αρχές των νησιών ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι διαχειρίζονται τον άμεσο αντίκτυπο της προσφυγική κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL