Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Νεκρός πρόσφυγας από τα χιόνια στον Έβρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεκρός πρόσφυγας από τα χιόνια στον Έβρο

Θεσσαλονίκη:

Κάτω από ένα μέτρο χιόνι θάφτηκαν τα όνειρα ενός πρόσφυγα ή μετανάστη, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ελληνικό έδαφος και εντοπίστηκε από συνοριοφύλακες μισοθαμμένος στο χιόνι, στις Φέρρες του Έβρου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας περίπου 30 χρόνων και η σορός του εντοπίστηκε κοντά στον ποταμό Έβρο από θερμική κάμερα. Το πιθανότερο είναι να έχασε τη ζωή του από υποθερμία εξαιτίας του ψύχους που επικρατούσε στην περιοχή. Ωστόσο, το ψύχος δεν φαίνεται να πτοεί τα κυκλώματα των διακινητών, αφού κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανάσυρσης της σορού του άτυχου άνδρα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς δύο διακινητές και επτά πρόσφυγες. Μάλιστα, ο ένας από τους πρόσφυγες μόλις και μετά βίας μπορούσε να κινηθεί, ενώ τα ρούχα του είχαν παγώσει πάνω του. Η άμεση μεταφορά του στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται με υποθερμία, του έσωσε τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί ήδη δύο περιστατικά θανάτου και δύο περιπτώσεις υποθερμίας προσφύγων, αριθμός που -σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές- ενδέχεται να αυξηθεί, δεδομένου ότι το χιόνι εξακολουθεί να καλύπτει τις περιοχές - περάσματα πλησίον του ποταμού, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων της κακοκαιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL