Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Μόλις 61 πρόσφυγες από τη Μόρια δέχθηκαν να επιβιβασθούν στο «Λέσβος»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μόλις 61 πρόσφυγες από τη Μόρια δέχθηκαν να επιβιβασθούν στο «Λέσβος»

Το αρματαγωγό «Λέσβος»

Συνολικά 61 μετανάστες και πρόσφυγες, όλοι άνδρες από τον καταυλισμό της Μόριας, δέχθηκαν μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι να επιβιβασθούν στο αρματαγωγό πλοίο «Λέσβος» του Πολεμικού Ναυτικού, και να παραμείνουν εκεί όσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία αλλά και οι εργασίες επισκευής στον καταυλισμό.

Στο πλοίο του πολεμικού ναυτικού έχουν διαπιστωθεί μεγάλες καθυστερήσεις στη δημιουργία υποδομών όπως ντουζιέρες.

Στο μεταξύ, μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχουν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όσον αφορά τη μετακίνηση οικογενειών σε ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων.

Πληροφορίες του ΑΜΠΕ αναφέρουν ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα περισσότερα από 400 κρεβάτια αλλά έχουν μετακινηθεί λίγο περισσότερα από 200 συνολικά άτομα.

Από αυτά χθες μόλις 15. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που καλούνται να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια δείχνουν απροθυμία όταν διαπιστώνουν ότι αυτά βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Μόρια.

Όπως λένε, δεν θέλουν να βρίσκονται μακριά από τον καταυλισμό, όπου πραγματοποιούνται οι καταγραφές των εισερχομένων προσφύγων και μεταναστών αλλά και οι διαδικασίες ασύλου, φοβούμενοι πως έτσι θα καθυστερήσουν οι διαδικασίες παροχής ασύλου.

Χθες σύμφωνα με το ΑΜΠΕ επέστρεψαν στη Μόρια από ενοικιαζόμενα δωμάτια που απείχαν περί τα 10 χλμ από τον καταυλισμό, 25 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL