Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Γ. Μουζάλας: Πετύχαμε το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος στην ενδοχώρα, κακή η κατάσταση στα νησιά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μουζάλας: Πετύχαμε το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος στην ενδοχώρα, κακή η κατάσταση στα νησιά (Video)

https://www.youtube.com/embed/CW-fJb0KFwI

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνεχίζουν να δοκιμάζονται, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Δεν υπάρχουν τετράστερες δομές» σχολίασε αναφερόμενος σε ρεπορτάζ για τη Μαλακάσα τονίζοντας ότι «σε όλη τη χώρα από τον Δεκέμβρη και μετά υπάρχει άνοδος των λοιμώξεων του αναπνευστικού». «Υπάρχουν λάσπες, βροχές, χιόνια στη Μαλακάσα».

Η είσοδος των δημοσιογράφων παντού και στην Ευρώπη γίνεται μετά από αίτημα τόνισε ο υπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι ότι «δεν υπάρχει κανείς δημοσιογράφος που ζήτησε άδεια για να πάει σε οποιοδήποτε καταυλισμό και να μην του δόθηκε πιθανώς όχι την ώρα που τη ζήτησε  αλλά δεν γίνεται να μπαίνει «όποιος θέλει ότι ώρα θέλει» στους καταυλισμούς .

Παραδέχθηκε επίσης ότι «όταν δεν δίνεται άδεια υπάρχει συγκεκριμένος λόγος π.χ. στη Softex γίνονται εργασίες για να ολοκληρωθεί η δομή και υπάρχουν μηχανήματα».

"Πότε απέτυχα; Το 94% των προσφύγων είναι προφυλαγμένο"

Επιπλέον εξήγησε ότι οι πρόσφυγες φοβούνται και δεν φεύγουν από τα hot spot για να πάνε στο πλοίο που έχει μεταβεί στη Λέσβο ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με ενδεχόμενη παραίτησή του αναρωτήθηκε: «Από πότε απέτυχα; Επειδή έχει λάσπες η Μαλακάσα; Το 94% των προσφύγων είναι προφυλαγμένο». «Μέχρι πριν από 20 μέρες δεν είχα αποτύχει; πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας καταγγέλλοντας τη «δολοφονία χαρακτήρα» εις βάρος του.

«Θα παραιτηθώ όταν μου το ζητήσει ο πρωθυπουργός» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Επιπλέον υπογράμμισε ότι «η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά γίνεται μόνο με βάση τη συμφωνία γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να καταρρεύσει» καθώς και ότι οι «επιστροφές πρέπει να γίνουν με βάση το διεθνές δίκαιο».

Υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να παραμείνουν στα νησιά, να αυξηθούν οι υπηρεσίες ασύλου για να φύγουν, να έρθουν στην ενδοχώρα οι ευάλωτοι και τα παιδιά». «Νοιάζεται κανείς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες γιατί όταν λέει κάποιος να τους μεταφέρεται σημαίνει να πέσει η συμφωνία» αναρωτήθηκε.

Γιατί δεν είπατε ότι οι ξενοδόχοι απαγόρευσαν την είσοδο στους πρόσφυγες;

Άσκησε τέλος κριτική για την αποσιώπηση που κυριάρχησε στα ΜΜΕ για το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι στη Λέσβο αρνήθηκαν να νοικιάσουν δωμάτια σε πρόσφυγες. «Δεν ξέρετε ότι οι ξενοδόχοι στα νησιά απαγόρευσαν την είσοδο στους πρόσφυγες γιατί δεν βγήκατε να το πείτε; Δεν είναι βαρύτατο πλήγμα στον πολιτισμό μας;» Εξήγησε επίσης ότι για να χτιστούν νέες δομές πρέπει κάπου να πάνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Τέλος αναφέρθηκε στα χρήματα που έχει λάβει η χώρα διαψεύδοντας όσα ακούγονται για 800 εκ. Αναλυτικά είπε: "350 εκ. έχουν δοθεί για την Ελλάδα, τα 175 στις ελληνικές αρχές και τα υπόλοιπα 175 στην Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες, τα οποία όπως είπε "δεν μπορεί να τα ελέγξει", για τα υπόλοιπα υπάρχει αναλυτικός λογαριασμός. Για τα 175 εκ. που πήρε η χώρα έχουμε απορρόφηση περίπου 80% από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Ο κ. Μουζάλας συμπλήρωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται αλλά τα χρήματα αυτά τα παίρνουμε πίσω από την Ε.Ε.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL