Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Κινητοποίηση στη Θέρμη για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινητοποίηση στη Θέρμη για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης

Με σύνθημα «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - ανθρώπινες συνθήκες διαμονής» μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης, μαζί με αντιπροσωπεία προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Βασιλικά, πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πρώην ΥΜΑΘ και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στην υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, τόνισε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας είναι η θέρμανση. «Στο καμπ ζουν 400 παιδιά. Δεν μπορεί να βγει χειμώνας χωρίς θέρμανση. Προσπαθήσαμε από το καλοκαίρι να αναδείξουμε το ζήτημα όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο καταυλισμός από προσωρινός θα γίνει μακράς διάρκειας» ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει και κίνδυνος πυρκαγιάς στο καμπ, διότι οι άνθρωποι εκεί προσπαθούν να θερμανθούν με αυτοσχέδιες ξυλόσομπες. «Εμείς στέλνουμε ως δήμος ξύλα, αλλά φοβόμαστε μη συμβεί κάτι κακό γιατί οι σκηνές είναι η μία δίπλα στην άλλη» υποστήριξε.

Οι πρόσφυγες από την πλευρά τους τόνισαν ότι οι συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας δεν είναι και πολύ διαφορετικές από εκείνες στην Ειδομένη: «Πάλι κοιμόμαστε σε σκηνές κάτω από τη βροχή και το χιόνι. Πολλοί άνθρωποι είναι άρρωστοι. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε γιατί δεν υπάρχει θέρμανση. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη ζωή» δήλωναν, ενώ διαμαρτύρονταν και για την ποιότητα του φαγητού και την περιορισμένη ποικιλία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL