Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
"Εντός των επόμενων ημερών" οι ανακοινώσεις Μουζάλα για τις καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Εντός των επόμενων ημερών" οι ανακοινώσεις Μουζάλα για τις καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας

Μία εβδομάδα πέρασε από τις σοβαρότατες καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σχετικά με την επιστροφή προσφύγων στην Τουρκία, χωρίς να εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου. Σε επίσημη ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., την περασμένη Παρασκευή, διέψευδε την καταγγελία, ωστόσο, τη Δευτέρα, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι οι 10 πρόσφυγες είχαν μεν υπογράψει σημειώματα όπου δήλωναν την πρόθεσή τους να καταθέσουν αίτημα ασύλου, ωστόσο αυτές οι προθέσεις δεν είχαν καταχωριστεί στην κοινή βάση δεδομένων με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής παρά μόνον κατόπιν εορτής (!), με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της Αστυνομίας να μην ενημερωθούν.

Χθες, από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοινώθηκε πως "ενημερώνει ότι εξετάζονται ενδελεχώς οι από 21/10/2016 καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ‘Η Ύπατη Αρμοστεία ανησυχεί για την επιστροφή 10 Σύρων αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα’. Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Μουζάλας θα προβεί σε ανακοινώσεις για το θέμα εντός των επόμενων ημερών".

Εκτός από την καταγγελία για τους 10 Σύρους υπάρχει επίσης και η καταγγελία για τους πρόσφυγες που βρέθηκαν κρατούμενοι στο Α.Τ. Καλαμάτας, χωρισμένοι από τις γυναίκες συγγενείς τους, με τρεις από αυτούς να εντοπίζονται τελευταία στιγμή στη Λέσβο και δύο ακόμα να καταγγέλλεται ότι επεστράφησαν στην Τουρκία, ενώ οι αδελφές τους έμειναν πίσω στην Καλαμάτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL