Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Ανεπιθύμητα τα προσφυγόπουλα σε όλα τα σχολεία της Αλεξάνδρειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανεπιθύμητα τα προσφυγόπουλα σε όλα τα σχολεία της Αλεξάνδρειας

Ανεπιθύμητα είναι τα προσφυγόπουλα σε όλα τα σχολεία της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, αφού όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αποφάσισαν ότι επ' ουδενί επιτρέπουν στα μόλις 60 παιδάκια των προσφύγων του κέντρου φιλοξενίας της Αγίας Βαρβάρας να κάνουν μάθημα τις απογευματινές ώρες στα σχολικά κτήρια που φοιτούν τα δικά τους παιδιά...

Φυσικά όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δηλώνουν ότι αυτό δεν είναι ρατσιστικό ούτε ξενοφοβικό, αλλά προβάλλουν το σαθρό επιχείρημα ότι αντιδρούν για λόγους υγείας των δικών τους παιδιών και πως δεν έχουν εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργείων ότι τα προσφυγόπουλα θα εμβολιαστούν.

Την απαράδεκτη αυτή απόφασή τους οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων την κοινοποίησαν χθες στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας, τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρειας και τους βουλευτές του Νομού Ημαθίας. «Η απόφασή μας αυτή πάρθηκε καθαρά και μόνο για λόγους υγιεινής, καθώς κανείς από τους αρμόδιους δεν μπορεί να μας πείσει ότι θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για τη διασφάλιση των παιδιών μας, ιδίως όταν υπάρχουν και άλλες εφικτές λύσεις (ήδη ελεύθερες σχολικές κτηριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας που θα μπορούσαν κάλλιστα να φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα)» διευκρινίζουν.

Ως προς το τελευταίο προφανώς εννοούν την πρόταση του Δήμου Αλεξάνδρειας, που μη θέλοντας να “σπάσει αυγά”, ακόμη και αυτά του “φιδιού”, ζητάει τα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας απέρριψε αυτήν την πρόταση και ο διευθυντής της Παναγιώτης Ανανιάδης ξεκαθάρισε ότι «την εκπαιδευτική πολιτική την καθορίζει το υπουργείο, οι σύλλογοι γονέων δεν έχουν θεσμική αρμοδιότητα πώς θα εφαρμοστεί η εκπαιδευτική πολιτική. Επιπλέον, δεν κατανοούμε αυτές τις αντιδράσεις, από τη στιγμή που έχουν διευκρινιστεί τα ζητήματα της υγιεινής και όταν έχουν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις ότι τα παιδιά πρόσφυγες, που θα πάνε στα σχολεία θα έχουν εμβολιαστεί, θα έχουν το κίτρινο βιβλιάριο».

«Το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν μπορεί να τεθεί σε καμία ψηφοφορία, να είμαστε ξεκάθαροι, τα προσφυγόπουλα θα πάνε στο σχολείο, όπως και να 'χει» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Νίκος Μπρουσκέλης, η σύζυγος του οποίου παραιτήθηκε για λόγους συνείδησης προχθές από πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 5ου Δημοτικού σχολείου, που ήταν ο πρώτος που κήρυξε “ανεπιθύμητα” τα προσφυγόπουλα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπήρξε “σωρεία λαθών” που έγιναν “από κάτω”, εκτιμώντας ότι υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις, αλλά και κάποιοι δικαιολογημένοι φόβοι γονέων από έλλειψη ενημέρωσης.

«Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι όντως ανησυχούν, αν το υπουργείο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, πιθανότατα λόγω ελλιπούς πληροφόρησης που έχουν. Αυτοί οι γονείς δεν είναι ρατσιστές και φασίστες. Σε καμία περίπτωση» σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL