Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Εκκενώθηκε και ο καταυλισμός του Πολυκάστρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκκενώθηκε και ο καταυλισμός του Πολυκάστρου

Ξεκίνησε χθες η δεύτερη φάση εκκένωσης των άτυπων καταυλισμών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και μέχρι αργά το απόγευμα περίπου 1.150 πρόσφυγες που είχαν κατασκηνώσει σε πάρκινγκ βενζινάδικου που βρίσκεται στην εθνική οδό, στο ύψος του Πολυκάστρου, ενώ η μετακίνηση προσφύγων από τα σύνορα θα συνεχιστεί και σήμερα, με στόχο να μπει τέλος στους άτυπους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά, εκεί όπου το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αντιδράσεις ακραίων στοιχείων και ομάδας κατοίκων. Μάλιστα, κατά την άφιξη των πρώτων λεωφορείων ορισμένοι από τους αντιδρώντες συγκεντρώθηκαν έξω από τη νέα δομή, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν εντάσεις και προβλήματα. Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως 1.800 πρόσφυγες και σήμερα αναμένεται να υποδεχθεί και άλλες οικογένειες προσφύγων, κυρίως από τη Συρία.

Όπως και με την περίπτωση της Ειδομένης, έτσι και χθες παρατηρήθηκε το φαινόμενο μικρές ομάδες προσφύγων με το που έφθασαν στο κέντρο φιλοξενίαw στα Βασιλικά να αναχωρούν προς άλλη δομή φιλοξενίας, στην οποία είτε διαμένουν συγγενείς τους είτε άτομα που γνωρίστηκαν και ανέπτυξαν σχέσεις κατά την παραμονή τους στην ουδέτερη ζώνη της Ειδομένης. Η επιχείρηση της μετακίνησης των προσφύγων από το βενζινάδικο στο ύψος του Πολυκάστρου κύλησε ομαλά και χωρίς κανείς από τους πρόσφυγες να προβάλει οποιαδήποτε αντίσταση.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 30 προσαγωγές ξένων αλληλέγγυων, τους οποίους στη συνέχεια σταδιακά άφησε ελεύθερους, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και η επιχείρηση για την εκκένωση του περιβόητου βενζινάδικου, αλλά και του ξενοδοχείου «Χαρά», έτσι ώστε να τελειώσει το θέμα των άτυπων προσφυγικών καταυλισμών.

Μ. Πλήκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL