Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Οι νέοι χώροι φιλοξενίας των προσφύγων στη Β. Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι νέοι χώροι φιλοξενίας των προσφύγων στη Β. Ελλάδα

Θεσσαλονίκη:

Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου αναμένεται να εκκενωθούν και οι λεγόμενες «μικρές Ειδομένες» στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπου μετά και το κλείσιμο της Ειδομένης υπολογίζεται ότι έχουν κατασκηνώσει περί τα 3.000 άτομα. Τρεις ουσιαστικά είναι οι χώροι αυτοί.

Ο εγκαταλειμμένος σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών «Plaza», κοντά στο Πολύκαστρο, έγινε σημείο συγκέντρωσης προσφύγων που έφυγαν μόνοι τους από την Ειδομένη διότι θέλουν να παραμείνουν κοντά στα σύνορα, ενώ φαίνεται να αυξήθηκε ο αριθμός στους άτυπους καταυλισμούς που υπήρχαν ήδη στο ξενοδοχείο «Χαρά» και στο βενζινάδικο της ΒΡ που βρίσκεται κοντά στην Ειδομένη.

Κάποιοι από αυτούς προσπαθούν τα βράδια να περάσουν τα σύνορα από «τρύπες» του φράκτη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι συλλαμβάνονται από αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ και εξαναγκάζονται να επιστρέψουν στην Ελλάδα από τις ίδιες «τρύπες». Κάποιοι λίγοι φαίνεται να καταφέρνουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που συνεχίζουν να διαβιούν σε άτυπους καταυλισμούς σχεδιάζεται να μεταφερθούν σε ενοικιαζόμενους μεγάλους χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ένας από αυτούς ετοιμάζεται στη Θέρμη, όπου χθες το βράδυ ομάδα κατοίκων από τα Βασιλικά διαμαρτυρήθηκε έξω από το δημαρχείο διότι το δημοτική αρχή δέχεται να φιλοξενήσει προσωρινά 1.000 πρόσφυγες σε παλιές σιταποθήκες που έχουν ενοικιαστεί γι' αυτόν τον σκοπό.

Την ίδια ώρα ο «γαλάζιος» δήμαρχος Ωραιοκάστρου με ανακοίνωσή του προσπαθεί να μποϊκοτάρει το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας για ενοικίαση διαμερισμάτων ή άλλων χώρων που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL