Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
Προσφυγική κρίση: Ενταση στην Ανδριανούπολη με πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσφυγική κρίση: Ενταση στην Ανδριανούπολη με πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα

Μικρής κλίμακας επεισόδια έλαβαν χώρα στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας, καθώς ομάδα Σύρων προσφύγων αποπειράθηκε να παραβιάσει κιγκλιδώματα των αρχών προκειμένου να διέλθει στα σύνορα με την Ελλάδα.

Οι αστυνομικές αρχές, κάνοντας χρήση βίας, απώθησαν τους πρόσφυγες, ο συνολικός αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 2.000. Στην πλειονότητά τους Σύροι πρόσφυγες, παραμένουν σήμερα εντός της Αδριανούπολης και στα περίχωρα της πόλης (βορειοδυτικά) με την ελπίδα να εισέλθουν στην Ευρώπη, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να συναντήσει από ώρα σε ώρα εκπροσώπους των μεταναστών με την ελπίδα ότι θα διευθετηθεί η κατάσταση που εκτυλίσσεται στην περιοχή από την Τρίτη, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το περιβάλλον του.

Οι πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύροι, παραμένουν στην Ανδριανούπολη, έως ότου καταφέρουν να εισχωρήσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, μέσω της Ελλάδας. Ένταση σημειώθηκε όταν μια ομάδα περίπου 300 ανθρώπων που φώναζε το σύνθημα «ανοίξτε τις πόρτες» στα αραβικά επιχείρησε να παραβιάσει κιγκλιδώματα της αστυνομίας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να τους απωθούν χρησιμοποιώντας τα γκλομπ.

Ένας οργισμένος μετανάστης πέταξε ακαθαρσίες εναντίον των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών που έχουν αναπτυχθεί μαζικά στην περιοχή, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι μετανάστες συνέρρευσαν στην περιοχή την Τρίτη έπειτα από ένα κάλεσμα που αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο τους συνέστηναν να αποφεύγουν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου.

Οι Σύροι συγκεντρώνονται στην πόλη, καθώς μετά τα αλλεπάλληλα ναυάγια στη θάλασσα του Αιγαίου, επιλέγουν τη χερσαία δίοδο προς την χώρα μας.

Προς ώρας, οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει κάτω από δυσμενείς συνθήκες, σε αυτοσχέδια καταλύματα, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

με στοιχεία από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL