Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Η Ελληνικότητα κατά Σαμαρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ελληνικότητα κατά Σαμαρά

Πιστεύαμε οτι το τεκμήριο της εντοπιότητας, της κοινωνικής ανατροφής και της παιδείας που λαμβάνει ένας άνθρωπος κατά την ανάπτυξη του είναι ικανοί παράγοντες να ανατρέψουν τις ουσιοκρατικές και βαθιά αντιδραστικές απόψεις περί φυλής η έθνους που κρατάνε ακόμη σε ομηρία χιλιάδες παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα μας, μη γνωρίζοντας άλλη πατρίδα από αυτήν.

Παράδειγμα ο Γιάννης Αντετοκούμπο, τον οποίο ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να στηρίξει σήμερα απέναντι στις επιθέσεις των ναζί οι οποίοι τον χαρακτήρισαν πίθηκο. Όμως το πρίσμα μέσα από το οποίο το έπραξε ο πρωθυπουργός μας κάνει ακόμα πιο ανήσυχους για τον βαθύ συντηρητισμό, την αντίδραση που κυβερνά τη χώρα και την οδηγεί πολλά χρόνια πίσω.

Είπε ο κος Σαμαράς: "Ο ίδιος γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά δεν πήρε ιθαγένεια «αυτόματα». Δεν έγινε Έλληνας «στα χαρτιά». Το πάλεψε! Πήγε σχολείο. Έμαθε ελληνικά καλύτερα από πολλούς. Πήρε Ελληνική Παιδεία! Ακόμα χωρίς να του το ζητήσει κανείς, βαπτίστηκε ορθόδοξος. Ξεκίνησε από τις γειτονιές της Αθήνας και με την αξία του έφτασε μέχρι το NΒΑ. Κι εκεί θυμάται, στο NBA, πάντα, και αυτός και η οικογένειά του, ότι είναι Έλληνες. Το επέλεξε ο ίδιος. Αγωνίστηκε και το αξίζει. Είναι παιδί της «ημετέρας Παιδείας». Είναι δικός μας. Και μας κάνει όλους υπερήφανους. Έτσι θέλουμε να γίνονται Έλληνες, όσοι το επιθυμούν".

Επομένως, για τον πρωθυπουργό τα παιδιά των μεταναστών πρέπει να εμφορούνται από τα εθνικιστικά ιδεώδη, να λαμβάνουν την αντίστοιχη παιδεία και βεβαίως να βαφτίζονται χριστιανοί ορθόδοξοι. Εάν πληρούν αυτές τις προυποθέσεις και εφόσον τυγχάνουν και άριστοι, τότε αξίζει να παίρνουν και την ιθαγένεια του περιούσιου λαού, την Ελληνική. Ο πρωθυπουργός μας έδειξε για άλλη μια φορά, πόσο διχαστικός και απάνθρωπος είναι ο συντηρητικός και αναχρονιστικός λόγος της "νέας δεξιάς" την οποία ευαγγελίζεται. Μιας δεξιάς η οποία εφαρμόζει πολιτική φρονημάτων και διώξεων στους μετανάστες σήμερα, αλλά ίσως θα ήθελε να κάνει το ίδιο σε όλους μας αύριο. Με κυνικό τρόπο ο Α. Σαμαράς, μίλησε αμέσως μετά για τη "λαθρομετανάστευση που έχει σταματήσει", για "τις γειτονιές που έχουν καθαρίσει" με "σεβασμό στην ανθρωπιά και το Νόμο".

Οι πληροφορίες που θέλουν τους Αντετοκούμπο αυτού του κόσμου, που κρύβονται από την αστυνομία και τα αυτόκλητα τάγματα των χρυσαυγιτών στα υπόγεια της Αχαρνών, να σπεύδουν μαζικώς στις εκκλησσίες να βαφτισθούν προκειμένου να λάβουν την παιδεία που υπενόησε ο κος Σαμαράς, ελέγχονται ως ανακριβείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL