Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύροι πρόσφυγες: Σε απεργία πείνας στο Σύνταγμα, δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

eurokinissi

Σφράγισαν το στόμα τους με μονωτική ταινία και άρχισαν απεργία πείνας οι 200 Σύροι πρόσφυγες που παραμένουν για 6η ημέρα στο Σύνταγμα, ζητώντας άσυλο και στέγη. Εξαντλημένοι από την ταλαιπωρία μία γυναίκα και ένας άνδρας έχασαν τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Σφράγισαν το στόμα τους με μονωτική ταινία και άρχισαν απεργία πείνας οι 200 Σύροι πρόσφυγες που παραμένουν για 6η ημέρα με τις οικογένειές τους στο Σύνταγμα, ζητώντας άσυλο και στέγη, ενώ καταγγέλλουν την Πολιτεία για αδράνεια.

Εξαντλημένοι από την πολυήμερη ταλαιπωρία μία γυναίκα και ένας άνδρας έχασαν τις αισθήσεις τους πριν από λίγο και μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Αρκετοί από τους πρόσφυγες - ανάμεσά τους και παιδιά - αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ζητούν να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το αίτημα για στέγασή τους γίνεται πλέον επιτακτικό, καθώς οι συνθήκες διαβίωσής τους γίνονται όλο και πιο δύσκολες με τη θερμοκρασία σε συνεχή πτώση.

 

Με την Πολιτεία να κωφεύει προς το παρόν, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων αναλαμβάνει το Κοινωνικό Ιατρείο της Αθήνας, σε συνεργασία με αλληλέγγυους γιατρούς.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ο κοπανατζής Κ. Μητσοτάκης

Είναι τουλάχιστον παράξενο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας την κοπάνησε εχθές γρήγορα - γρήγορα από τη Βουλή προκειμένου να αποφύγει διάλογο πάνω στα εθνικά θέματα. Και όχι μόνο αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο