Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Η DEUTSCHE WELLE ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΒΙΑ / Βίντεο που "καίνε" Βαρβιτσιώτη - Λιμενικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η DEUTSCHE WELLE ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΒΙΑ / Βίντεο που "καίνε" Βαρβιτσιώτη - Λιμενικό

Βίντεο από ντοκιμαντέρ της Deutche Welle για περσινά περιστατικά στη Λέσβο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου "καίγοντας" τις πρακτικές του Λιμενικού. "Μην κουνηθείτε, θα σας σκοτώσω" ακούγεται να φωνάζει σε μετανάστες λιμενικός που μόλις έχει επιβιβαστεί στο σκάφος τους. "Χέρια ψηλά, μείνετε στο σκάφος" φωνάζει. Σε άλλο πλάνο, φαίνεται πλοιάριο με μετανάστες να έχει πάρει φωτιά και κάποιος να φωνάζει "τους γ...σες", με τον εκφωνητή του ντοκιμαντέρ να αναφέρει πως η φωτιά προκλήθηκε στη μηχανή αφού οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ. Στη συνέχεια, το βίντεο τους δείχνει να προσεγγίζουν το πλοιάριο φωνάζοντας και βρίζοντας. Αξιωματικός του λιμενικού εμφανίζεται να λέει στη D.W.: "Απλά κάνουμε το καθήκον μας. Ακολουθούμε εντολές από την κυβέρνηση. Είναι κάτι που έχει να κάνει με την πολιτική". Όλα τα πλάνα, όπως επισημαίνεται, προέρχονται από το ίδιο το Λιμενικό.

Την πρακτική των αποτροπών και επαναπροωθήσεων έχει παραδεχτεί ο Μ. Βαρβιτσιώτης στην εκπομπή "Αυτοψία" του Alpha στις 17 Οκτωβρίου 2013 και την "ξαναθύμισε" χθες το "Κόκκινο 105.5": "Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι ότι λέμε στις τουρκικές αρχές ελάτε και πάρτε τους (...) αν δεν έχουν περάσει τα σύνορα ή, τέλος πάντων, με έναν τρόπο να τους ξαναβάλουμε στην τουρκική πλευρά" λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός που, αντιλαμβανόμενος την "γκάφα", προσθέτει: "Αυτοί οι άνθρωποι δεν προέρχονται από τη Μυτιλήνη, τους στέλνουμε στην Τουρκία, έρχονται από την Τουρκία και ο δικός μας ρόλος είναι και να προστατεύουμε τα σύνορά μας. Δεν ρυμουλκούμε, αποτρέπουμε". Στην ίδια εκπομπή χαρακτήριζε τη Διεθνή Αμνηστία και άλλες οργανώσεις "κακοπροαίρετες που χρηματοδοτούνται μόνο και μόνο για να γράφουν κακά περιστατικά" με τον ίδιο να παραδέχεται πως "υπάρχουν κακά περιστατικά τα οποία όμως η πολιτεία προσπαθεί να περιορίσει".

Την έκπληξή τους εξέφρασαν χθες με επίσημη ανακοίνωση οι αξιωματικοί του Λιμενικού για τη "συγγνώμη" του αρχηγού του σώματος Δ. Μπαντιά, αποποιούμενοι πλήρως τις ευθύνες για την τραγωδία του Φαρμακονησίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL