Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στον Πειραιά καταφθάνουν οι 16 του Φαρμακονησίου

Στον Πειραιά καταφθάνει αυτή τη στιγμή το επιβατικό πλοίο "Διαγόρας", που μεταφέρει τους 16 επιζήσαντες μετανάστες της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι.

Υποδοχή των μεταναστών, προκειμένου να τους μεταφέρουν στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εφαρμοζόμενη μεταναστευτική πολιτική της καταστολής και της περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οργανώσεις και αλληλέγγυοι στον Πειραιά.

Παρατίθεται το κείμενο του καλέσματος στη σημερινή κινητοποίηση:

"Φτάνουν αύριο, Πέμπτη στις 9:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά (με το πλοίο Διαγόρας, Πύλη Ε1) οι ναυαγοί πρόσφυγες του Φαρμακονησιού.

Οι καταγγελίες τους στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ότι το σκάφος του λιμενικού τους ρυμουλκούσε με μεγάλη ταχύτητα προς την Τουρκία, προκαλούν πραγματικό σοκ. Θα περίμενε κανείς ότι έστω και για να κρατηθούν τα προσχήματα, θα διατασσόταν δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες. Η κυβέρνηση όμως δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, θεωρώντας προφανώς ότι οι διαρκείς θάνατοι στα σύνορα είναι κάτι το φυσιολογικό.

Αύριο το πρωί συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων και το Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, θα βρεθούν στο λιμάνι του Πειραιά σε μια συμβολική υποδοχή των ναυαγών. "Θα είμαστε εκεί για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να απαιτήσουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση", αναφέρουν χαρακτηριστικά".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις