Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
26-27 Ιούνη: Βlack Lives Matter, Refugee Lives Matter!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

26-27 Ιούνη: Βlack Lives Matter, Refugee Lives Matter!

Μαζί τους και οι μετανάστες που διεκδικούν χαρτιά και νομιμοποίηση ενάντια στις σκούπες της αστυνομίας και το στοίβαγμα τους στις φυλακές.

Η ανάρτηση της Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στο Facebook:

26-27 Ιούνη: Βlack Lives Matter, Refugee Lives Matter!

Με αυτό το σύνθημα ετοιμάζονται να διαδηλώσουν την Παρασκευή 26 Ιούνη στις 7 μμ στο Σύνταγμα και ταυτόχρονα σε μια σειρά πόλεις πανελλαδικά όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλος, Γιάννενα, Ξάνθη, πρόσφυγες που θα ξεκινήσουν οργανωμένα με πούλμαν από τα καμπ, απαιτώντας άσυλο και στέγη ενάντια στις μαζικές εξώσεις και τις απελάσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Μαζί τους και οι μετανάστες που διεκδικούν χαρτιά και νομιμοποίηση ενάντια στις σκούπες της αστυνομίας και το στοίβαγμα τους στις φυλακές. Μαζί τους και η ΚΕΕΡΦΑ, αντιρατιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, συνδικάτα, φοιτητικού σύλλογοι, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κινήσεις ΛΟΑΤΚΙ, πρωτοβουλίες για το περιβάλλον κλπ.

Και την επόμενη μέρα, το Σάββατο 27 Ιούνη, όλες και όλοι μαζί θα συμμετέχουν σε μεγάλη εκδήλωση και συναυλία που οργανώνεται στο Ρουφ (ανοιχτά γήπεδα – Πειραιώς 160) στέλνοντας το μήνυμα «από την Αμερική έως την Αθήνα να ξηλώσουμε τον ρατσισμό».

Στην μαζική σύσκεψη που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ την Πέμππη 11/6 συμμετείχαν επιτροπές προσφύγων

από τα καμπ Ελαιώνα, Σχιστού, Ριτσώνας, Μαλακάσας, Κορίνθου, και μέσω διαδικτυακής σύνδεσης από τα καμπ Διαβατών και Κατσικά, καθώς και από άλλες δομές. Συγκλονιστικές ήταν οι τοποθετήσεις πολλών προσφύγων, ανάμεσά τους γυναίκες από το Αφγανιστάν και τη Συρία, οι οποίες ανέδειξαν τα τεράστια προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν αν πεταχτούν στο δρόμο μετά την 1η Ιούλη όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση, χιλιάδες οικογένειες, μητέρες που ζουν μόνες με μωρά, άτομα με αναπηρία. Χωρίς νερό και τουαλέτες, χωρίς πρόσβαση σε περίθαλψη και εκπαίδευση για τα παιδιά τους – πολλά από τα οποία παρακολουθούσαν ήδη μαθήματα στα σχολεία – χωρίς καμία φροντίδα. Υπογράμμισαν, επιπλέον, την απανθρωπιά την απότομης διακοπής του επιδόματος -cash card- οδηγώντας στην πείνα χιλιάδες πρόσφυγες. Όπως δήλωσε και ένας πρόσφυγας από τον Ελαιώνα “οι ζωές των προσφύγων δεν μετράνε για την κυβέρνηση εδώ, όπως και οι ζωές των μαύρων στην Αμερική του Τραμπ, αυτό πρέπει να αλλάξει!”

Δυναμικό παρών στη σύσκεψη έδωσαν οι Αφρικανικές κοινότητες της Αθήνας, το Δίκτυο των Αφρικανικών οργανώσεων, η Κοινότητα Καμερουνέζων Ελλάδος, η Κοινότητα Γουϊνέας, οι Κοινότητες Σενεγάλης, Γκάνας, Ακτής Ελεφαντοστού. Την συμμετοχή της δήλωσε και η κίνηση ASANTE, των μεταναστών δεύτερης γενιάς. Είναι ξεσηκωμένοι με την δολοφονία στις ΗΠΑ αλλά και αγανακτισμένοι γιατί οι επιχειρήσεις σκούπα γεμίζουν ξανά τις Αμυγδαλέζες με μετανάστες χωρίς χαρτιά. Παρών έδωσε η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα” και η Κοινότητα Μπαγκλαντές καθώς και Ρομά ρακοσυλλέκτες της Αθήνας. Η Πακιστανική Κοινότητα έδωσε την εικόνα των καταγγελιών πολλών μεταναστών για την αθλιότητα στα κέντρα κράτησης.

Εργαζόμενες/οι από τα νοσοκομεία της Αθήνας δήλωσαν στην στήριξη τους στην κινητοποίηση στις 26 Ιούνη και κάλεσαν στην απεργία τους στις 16 Ιούνη και τη συγκέντρωση στην Πλ.Μαβίλη στις 8.30πμ. Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς και ομάδες αλληλέγγυων που βοηθάνε στην εκπαίδευση προσφύγων, δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην καμπάνια. Αποφασίστηκε η έκδοση πολύγλωσσων υλικών και η οργάνωση μαζικών εξορμήσεων στα καμπ τις επόμενες μέρες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής που ενημέρωσαν για την επανέναρξη της δίκης και την ανάγκη συμμετοχής του αντιφασιστικού κινήματος στις 26 και 27 Ιούνη.

Η Σύσκεψη κατέληξε σε ενωτικό κάλεσμα προς τα συνδικάτα, τις αντιρατσιστικές κινήσεις και τις οργανώσεις της Αριστεράς, τις δημοτικές κινήσεις,το κίνημα αλληλεγγύης να συμμετέχουν μαζικά κάνοντας δική τους υπόθεση την επιτυχία του διήμερου δράσης ενάντια στον ρατσισμό.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkeerfapage%2Fposts%2F4387240711301202&width=500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL