Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Κάλεσμα αλληλεγγύης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τους πρόσφυγες που διαμένουν στην πλατεία Βικτωρίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα αλληλεγγύης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τους πρόσφυγες που διαμένουν στην πλατεία Βικτωρίας

Στην πλατεία Βικτωρίας αποτυπώνεται η πολιτική της ΝΔ για τους πρόσφυγες. Πάνω από 60 άτομα, ανάμεσά τους πολυμελείς οικογένειες, νεογέννητα και έγκυες γυναίκες βρίσκονται χωρίς κατάλυμα και τα στοιχειώδη, μετά την αναγκαστική μεταφορά τους από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα.

Καλούμε στις 18:00 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, προσφέροντας το ελάχιστο σε είδη πρώτης ανάγκης (καλοκαιρινά ρούχα, κουβέρτες, σαμπουάν, φρουτόκρεμες, μπισκότα, γάλατα μακράς διαρκείας).

Να σταθούμε απέναντι στη λογική της εγκατάλειψης που προωθεί η κυβέρνηση.

Να σταθούμε στο πλάι των ανθρώπων διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

"Ο τρόπος που επιλεγεί η ΝΔ για να αποσυμφορήσει τα νησιά είναι να πετάει ανθρώπους στο δρόμο χωρίς καμία φροντίδα"

Κείμενο του Manolis Bolivar Sarris

Μόλις επέστρεψα από την πλ. Βικτωριας. Αυτή την ώρα στην πλατεία βρίσκονται πάνω από 60 πρόσφυγες, Αφγανοί στην μεγάλη πλειοψηφία τους χωρίς κατάλυμα για την νύχτα. Αναμεσά τους 6 πολυμελείς οικογένειες, ένα νεογέννητο και μια έγκυος . Είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες ή χαρακτηριστήκαν ευάλωτοι, τους επιβίβασαν σε ένα πλοίο στην Λέσβο και τους αφήσαν στην τύχη τους. Κάποιοι πιο τυχεροί από τους εκατοντάδες που έχει φέρει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες από τα νησιά με αυτο τον τροπο στεγασθηκαν σε άθλια σπίτια πληρώνοντας 300 έως 500 ευρώ τον μήνα για ένα δωμάτιο. Ο τρόπος που επιλεγεί η ΝΔ για να αποσυμφορήσει τα νησιά είναι να πετάει ανθρώπους στο δρόμο χωρίς καμία φροντίδα. Πρέπει άμεσα να πάρουμε πολτικες πρωτοβουλίες και να εκφράσουμε ταυτόχρονα την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες που βρίσκονται ( ή θα βρεθούν τις επόμενες μέρες) πετάμενοι στις πλατείες. Να αξιοποιηθουν ΤΩΡΑ τα κονδυλια που παιρνει απο την ΕΕ η χωρα για το προσφυγικο για να εγκατασταθουν σε διαμερισματα και ξενοδοχεια οι προσφυγες και για πολιτικες ενταξης και οχι για επαναπροωθησεις . Κανενας προσφυγας στο δρομο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL