Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Αλλοδαπός εργάτης στη Μανωλάδα βρέθηκε απαγχονισμένος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλοδαπός εργάτης στη Μανωλάδα βρέθηκε απαγχονισμένος

Οπως αναφέρει το patrisnews δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο αυτόχειρας προέβη στο απονενοημένο διάβημα, ενώ η υπόθεση ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται  ότι σε πρόσφατη έκθεση “Manolada Watch” της Generation 2.0 σημειώνεται ότι οι εργάτες γης στην περιοχή της Μανωλάδας εξακολουθούν να διαμένουν και να εργάζονται σε άθλιες συνθήκες.

Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε με αφορμή την εξάπλωση του κοροναϊού και προειδοποιούσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, πολύ περισσότερο με την αδυναμία να εφαρμοστούν τα προληπτικά προστατευτικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του COVID-19.

Στην έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης πως «οι καταυλισμοί συνεχίζουν να είναι στην ίδια κατάσταση. Δηλαδή, αποτελούνται από αυτοσχέδιες παράγκες, με επιστρώσεις νάιλον θερμοκηπίου για την προστασία, δεν υπάρχει παροχή νερού και οι ανάγκες καλύπτονται από μικρές δεξαμενές, τα ντους και οι τουαλέτες παραμένουν εξωτερικά και αυτοσχέδια.

»Σε κάθε μια παράγκα συνεχίζουν να διαμένουν από 10 έως 20 άτομα περίπου, ανάλογα το μέγεθός της. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την λήψη άμεσων επιπλέον μέτρων που να αφορούν στις συνθήκες διαμονής και στέγασης».

Ερώτηση για τις συνθήκες διαβίωσης των εργατών γης στην περιοχή σε σχέση με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού είχε απευθύνει προ ημερών στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL