Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
ΚΕΕΡΦΑ: Φασιστοειδές πυροβόλησε μετανάστες στο σπίτι τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΕΕΡΦΑ: Φασιστοειδές πυροβόλησε μετανάστες στο σπίτι τους

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Κίνηση, ο ένοπλος "πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε επαναλάβει την ίδια επίθεση, συνελήφθη και δύο μέρες μετά το συμβάν κυκλοφορούσε ελεύθερος, απολαμβάνοντας την ιδιότυπη ασυλία που διαχρονικά παρέχεται απλόχερα στους φασίστες και τους ρατσιστές. Επίσης, είχε επιτεθεί και σε μετανάστες από το Μπαγκλαντές." 

Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει πως τις επιθέσεις αυτές «τις έχει θρέψει η ίδια η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης» και απαιτεί «την άμεση σύλληψη και την τιμωρία του ρατσιστή δολοφόνου». 

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

Μετανάστης από το Πακιστάν, ο οποίος έχει τουριστικό γραφείο στην οδό Ιουλιανού, δέχτηκε πυροβολισμούς στο σπίτι του, γύρω στις 7μ.μ., από ένα φασιστοειδές, γνωστό για τη ρατσιστική του δράση και στις αρχές. Η σφαίρα έσπασε το τζάμι και εξοστρακίστηκε, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε επαναλάβει την ίδια επίθεση, συνελήφθη και δύο μέρες μετά το συμβάν κυκλοφορούσε ελεύθερος, απολαμβάνοντας την ιδιότυπη ασυλία που διαχρονικά παρέχεται απλόχερα στους φασίστες και τους ρατσιστές. Επίσης, είχε επιτεθεί και σε μετανάστες από το Μπαγκλαντές.

Η Αστυνομία βρέθηκε στο σημείο αρκετά γρήγορα μετά την καταγγελία του θύματος. Δύο ώρες μετά το συμβάν, η Αστυνομία δεν είχε εντοπίσει τον δράστη, για τον οποίο το θύμα ισχυρίστηκε ότι ήταν ακόμη μέσα στο σπίτι του.

Αυτές τις επιθέσεις τις έχει θρέψει η ίδια η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που εν μέσω πανδημίας έχει μαντρώσει πρόσφυγες στα καμπ και μετανάστες χωρίς χαρτιά στα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Είναι η ίδια πολιτική που κήρυξε πόλεμο στους μετανάστες στα σύνορα με δολοφονίες, άγιους ξυλοδαρμούς, ξεγυμνώματα και βίαιες επαναπροωθήσεις στον ΄Εβρο και τα νησιά. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης άνοιξε τα περιθώρια στους φασίστες και τους ρατσιστές να προχωράνε σε επιθέσεις, όπως έγινε στη Λέσβο με τους εμπρησμούς δομών και τους ξυλοδαρμούς προσφύγων και δημοσιογράφων.

Για να βάλουμε τέλος στις δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις, οι φασίστες στη φυλακή, οι μετανάστες με χαρτιά, οι πρόσφυγες με άσυλο και σε  σπίτια.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως και να μην υπάρξει συγκάλυψη της ρατσιστικής επίθεσης όπως έγινε ένα χρόνο πριν. 

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και την τιμωρία του ρατσιστή δολοφόνου.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL