Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Γερμανία: Ασυνόδευτοι ανήλικοι αναμένεται να μεταφερθούν από Ελλάδα στο Λουξεμβούργο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γερμανία: Ασυνόδευτοι ανήλικοι αναμένεται να μεταφερθούν από Ελλάδα στο Λουξεμβούργο

Πρόκειται για «1.600 ασυνόδευτους ανήλικους (…) Οι πρώτοι θα πάνε την επόμενη εβδομάδα πιθανώς στο Λουξεμβούργο», είπε η ντερ Λάιεν μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF.

«Οκτώ χώρες έχουν δηλώσει έτοιμες» να παραλάβουν αυτά τα παιδιά, συνέχισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν διευκρίνισε εξάλλου ούτε πόσοι ανήλικοι θα σταλούν σε πρώτη φάση στο Λουξεμβούργο. «Είμαστε πολύ, πολύ ευγνώμονες» που αυτές οι χώρες δέχτηκαν να αναλάβουν τους ανηλίκους, πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν να εκκενωθούν οι καταυλισμοί στα ελληνικά νησιά, καθώς φοβούνται ότι η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί σε αυτούς τους χώρους όπου δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν μέτρα όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και το τακτικό πλύσιμο των χεριών. Η ντερ Λάιεν έκρινε ότι «δεν είναι παρά ζήτημα χρόνου» να φτάσει η ασθένεια Covid-19 και στα κέντρα αυτά.

Στις αρχές Μαρτίου η γερμανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι μια ομάδα χωρών της ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να δεχτεί μέχρι και 1.500 ασυνόδευτα παιδιά. Πρόκειται για ανηλίκους που είτε χρειάζονται επειγόντως νοσηλεία γιατί πάσχουν από κάποια ασθένεια ή για ασυνόδευτα παιδιά κάτω των 14 ετών, στην πλειονότητά τους κορίτσια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL