Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε αιτούσα άσυλο που μένει σε δομή φιλοξενίας

Φωτογραφία αρχείου-Eurokinissi

Θετική στον κορωνοϊό γυναίκα από τη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας που γέννησε πριν από 3 ημέρες

Μια γυναίκα που γέννησε πριν από 3 ημέρες και μένει στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, επιβεβαίωσαν προ ολίγου πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο σύντροφός της βρέθηκε αρνητικός στον ιό, το ίδιο και κοντινή τους επαφή, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης για το βρέφος.

Στη δομή της Ριτσώνας έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, ενώ έχει γίνει και ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατα τις ίδιες πηγές.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού, ενώ το άμεσο περιβάλλον της έχει μπει σε καραντίνα εντός της δομής σε χώρους υγειονομικής απομόνωσης στη δομή.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο