Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Κανένα μέτρο προστασίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κανένα μέτρο προστασίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Ερωτήματα για το είδος της προετοιμασίας κατά του κορωνοϊού στα υπερπληθή ΚΥΤ των νησιών του Βορείου Αιγαίου που έχει κάνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με την αποδοχή του αιτήματος του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου Παντελή Βρουλή για παραχώρηση τεσσάρων οικίσκων για εξωτερικά ιατρεία για τους διαμένοντες στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Έδωσε "γραμμή" ο Μουτζούρης

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη ημέρα ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, σύμφωνα με τοπικές ανταποκρίσεις, είχε ανακοινώσει στους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου ότι η Περιφέρεια θα στήσει εξωτερικά ιατρεία στην είσοδο έξω από τα ΚΥΤ και μάλιστα θα τα στελεχώσει με γιατρούς με έξοδα της Περιφέρειας.

Το υπουργείο σε χθεσινή του ανακοίνωση μιλά για τη θετική του ανταπόκριση στο αίτημα της παραχώρησης των τεσσάρων οικίσκων και σε δήλωσή του ο υπουργός Ν. Μηταράκης εκφράζει τη χαρά με την οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημα του αντιπεριφερειάρχη, το οποίο μπορεί να ικανοποιηθεί αυθημερόν, και επαναλαμβάνοντας ότι “προχωράμε ήδη, όπως ανακοίνωσα χθες, σε επείγοντα μέτρα υγειονομικής θωράκισης των ανοικτών δομών φιλοξενίας και τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών. Η συμβολή της Αυτοδιοίκησης, όπως στην περίπτωση της Χίου, συμβάλλει αποφασιστικά στην επιτάχυνση των ενεργειών και στην επιτυχία των δράσεων».

Ουσιαστικά ερωτήματα

Ασαφές ωστόσο παραμένει το πώς θα εξοπλιστούν τα εξωτερικά αυτά ιατρεία, τι είδους βοήθεια θα είναι σε θέση να προσφέρουν, ενώ αναπόφευκτα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί εάν ότι το γεγονός ότι κινητοποιείται τώρα η Περιφέρεια είναι μια πλάγια παραδοχή ότι δεν έχει κινηθεί εγκαίρως το υπουργείο, το οποίο ουσιαστικά έχει βασικό και κεντρικό σχεδιασμό, όπως παραδέχεται σε κάθε δήλωσή του ο υπουργός, τον εγκλεισμό και τα κλειστά κέντρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL