Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στη Λέσβο σε 36 πρόσφυγες και μετανάστες

Επιχείρηση διάσωσης από το λιμενικό Σώμα με τους επιβαίνοντες να πέφτουν στη θάλασσα. Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Όπως έγινε γνωστό, από τους 36 διασωθέντες οι 34 δήλωσαν Σύριοι και οι δυο Παλαιστίνιοι. Μεταξύ των 36 περιλαμβάνονται και εννέα παιδιά.

 

Επιχείρηση διάσωσης από τα χαράματα σήμερα ανοιχτά της Παναγιούδας.

Περίπου στις 5 το πρωί το Λιμενικό Σώμα εντόπισε πλαστική βάρκα με περίπου 36 πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Μυτιλήνης. Ο δυνατός αέρας που έπνεε στη θαλάσσια περιοχή «έσπρωχνε» τη βάρκα προς το νησί. Στην οριογραμμή υπήρχε και τουρκική ακταιωρός η οποία παρακολουθούσε το συμβάν.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο αεροθάλαμος της βάρκας κατέρρευσε με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός των επιβαινόντων να βρεθεί στη θάλασσα. Δεδομένης της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί παρενέβη το Λιμενικό Σώμα το οποίο και διέσωσε το σύνολο των επιβαινόντων, συνολικά 36 άτομα τα οποία και μεταφέρθηκαν στον περίκλειστο χώρο που έχει δημιουργηθεί στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Όπως έγινε γνωστό, από τους 36 διασωθέντες οι 34 δήλωσαν Σύριοι και οι δυο Παλαιστίνιοι. Μεταξύ των 36 περιλαμβάνονται και εννέα παιδιά.

Ας σημειωθεί ότι η άφιξη της ομάδας αυτής των προσφύγων και μεταναστών έδειξε την ανυπαρξία αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών στα πλαίσια της προσπάθειας περιορισμού της μετάδοσης και της επέκτασης του κορονοϊού. Ενώ άγνωστο είναι το πώς θα αντιμετωπισθούν παραπέρα αυτοί οι άνθρωποι, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι στο πλάι του παλιού κολυμβητηρίου.

πηγή Στο Νησί

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Βουταρία

Έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαφημίσεις Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που πουλάνε μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις