Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Απόφαση - κόλαφος του ΑΣΕΠ: / Απόφαση - κόλαφος του ΑΣΕΠ: Δεν θα προσμετρηθούν τα πτυχία των κολεγίων για τους επικείμενους διορισμούς εκπαιδευτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απόφαση - κόλαφος του ΑΣΕΠ: / Απόφαση - κόλαφος του ΑΣΕΠ: Δεν θα προσμετρηθούν τα πτυχία των κολεγίων για τους επικείμενους διορισμούς εκπαιδευτικών

Με μια απόφαση - καταπέλτη η ολομέλεια του ΑΣΕΠ έκρινε πως δεν θα προσμετρηθούν αναδρομικά τα πτυχία των κολεγίων για τους επικείμενους διορισμούς εκπαιδευτικών, μετά και την ψήφιση από τη Ν.Δ. του επίμαχου άρθρου 50, που ουσιαστικά εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με εκείνα των δημόσιων πανεπιστημίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολομέλεια του ΑΣΕΠ απέρριψε την αναδρομική εφαρμογή του νόμου με ψήφους 14 κατά και 5 υπέρ.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο νόμο θα μπορούν να προσλαμβάνονται στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα απόφοιτοι κολεγίων χωρίς τα πτυχία τους να έχουν την ακαδημαϊκή αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς φορείς. Ωστόσο το ΑΣΕΠ έκρινε ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές αναδρομικά οι αιτήσεις αποφοίτων από κολέγια και να ενταχθούν στους πίνακες των εν εξελίξει διαγωνισμών για διορισμούς στην εκπαίδευση.

Ν. Φίλης: Έγινε το πρώτο βήμα για την ακύρωση του άρθρου για τα κολέγια

«Η απόφαση αυτή περιφρουρεί το κύρος του ΑΣΕΠ και είναι σύμφωνη με την πάγια πρακτική του να μην διαταράσσονται οι όροι εν εξελίξει διαγωνισμού» τονίζει σχολιάζοντας την απόφαση ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο «για σημαντική απόφαση» που συνιστά ένα «πρώτο βήμα για την ακύρωση του άρθρου 50 για τα κολέγια, που είναι αντισυνταγματικό και έχει προκαλέσει ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις». «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει μαζί με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας τον αγώνα για την ακύρωση του άρθρου 50 και δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα το καταργήσει» καταλήγει ο Νίκος Φίλης.

Αλ. Χαρίτσης: Το ΑΣΕΠ ακυρώνει το «δώρο» Κεραμέως στα κολέγια

«Το ΑΣΕΠ ακυρώνει το δώρο της κ. Κεραμέως στα ιδιωτικά κολέγια» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της δημόσιας Παιδείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL