Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
«Η δομή εις τους κομουνιστάς», τα λεφτά στους… πλούσιους σε αισθήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Η δομή εις τους κομουνιστάς», τα λεφτά στους… πλούσιους σε αισθήματα

Του Στρατή Μπαλάσκα*

Ε το λοιπόν ναι. Η επίταξη της Καράβας ή του Καβακλή ή όπως αλλιώς λένε την πολυσυζητημένη αυτή περιοχή του Μανταμάδου, δοκιμάζει τις όποιες αντοχές διαθέτουν οι «άριστοι», οι «υπερπατριώτες» αλλά και οι «άριστοι υπερπατριώτες» του τόπου μας. Αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα θα απογυμνώσει εκείνους που δοξάστηκαν κρυπτόμενοι (κάτω από τα πληκτρολόγια, τις προεκλογικές φανφάρεςn και τα κάθε λογής συλλαλητήρια για τις Μακεδονίες, τους «λάθρο» και για γενικά την «ΕΛΑΔΑ»).

Αυτούς που σήμερα εμφανίζονται καταποντιζόμενοι (και κάνουν ότι δεν το έχουν ακόμα καταλάβει). Αυτούς που όπως το γνωστό τμήμα του σώματος της μαϊμούς φαίνεται περισσότερο όσο πιο ψηλά ανεβαίνει. Και θα γεμίσει με ντροπή όχι μόνο αυτούς που έβαλαν πλάτη για να ανέβουν ψηλά αλλά δυστυχώς και όλον τον τόπο μας. Ακόμα και αυτούς που δεν πήραν ποτέ στα σοβαρά τις «κορώνες» τους;

Το λοιπόν, σήμερα 15 Φεβρουαρίου, την επομένη της μέρας των ερωτευμένων του σωτηρίου έτους 2020 τα ΜΑΤ καιροφυλακτούν να πλακώσουν στο ξύλο όσους αντιδρούν στη νέα κλειστή δομή στην Καράβα.

Με παλινορθωμένη την κανονικότητα και ηττημένους «τους κουμουνιστάς» που δεν φύλαγαν τα σύνορά μας και δεν είχαν πυγμή για να επιταχύνουν τις διαδικασίες εξαφάνισης των επί της γης κολασμένων που έρχονται να μας ισλαμοποιήσουν,

Με κοντά 20.000 plus (που λέει κι ο συμπατριώτης μας τέως Αρχηγός ΓΕΣ και νυν Υφυπουργός εθνικής Άμυνας) μετανάστες και πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες όπως αρέσκονται να τους λένε από τα κανάλια για να χαϊδεύουν τα αυτά των τηλεθεατών, στη Μόρια. Βουτηγμένοι στα σκουπίδια και τη βρωμιά, στις λάσπες και στην ανέχεια. Γιατί τώρα που το κράτος και η αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να συνεννοηθούν παρά την πλήρη ιδεολογική τους ταυτότητα, κανείς δε φροντίζει ούτε για να μη δημιουργούνται βουνά σκουπίδια. Σκουπίδια που υποθηκεύουν το μέλλον χιλιάδων ντόπιων και προσφύγων.

Με 1500 ανήλικους ασυνόδευτους  («που λέει ο λόγος πως είναι ανήλικοι» λένε οι άριστοι που μας διοικούν, «γιατί είναι κοτζάμ γάιδαροι δεν τους βλέπετε;»)

Με 2000 στο Καρά Τεπέ που πρέπει να κλείσει για να φτιάξουμε το «Κυτέλειο» αθλητικό κέντρο.

Με χιλιάδες άλλους μαντρισμένους («σε σπίτια που ανθέλληνες Μυτιληνιοί νοίκιασαν στις τρισκατάρατες  ΜΚΟ»).

Με όλα τα παραπάνω, η κυβερνώσα επί επτά και βάλε μήνες κανονικότητα επιτάσσει την Καράβα. Αποφασίζει, διατάζει και επιτάσσει προκειμένου να δημιουργήσει μία φυλακή στη Λέσβο, υποσχόμενη στους κομματικά πειθαρχημένους αυτοδιοικητικούς της ότι «θα κλείσει το αίσχος της Μόριας». Ποιανού αίσχος του Δένδια που την έφτιαξε ή του Βίτσα με τους μόλις 5.000 «λάθρο»;)

Οπότε κι οι κομματικά πειθαρχημένοι που δεν μπορούν να αποκοπούν από το λαϊκό αίτημα που κυριαρχεί πια  και απαιτεί αποσυμφόρηση του νησιού τι κάνουν; Σπεύδουν να αλλάξουν τις αρχικές τους αποφάσεις στα δημοτικά συμβούλια και στη Περιφέρεια. Κραυγάζουν ενάντια στην ασκούμενη μεταναστευτική πολιτική που προκάλεσε όμως η… Τασία. Όμως στις κλειστές κομματικές – κυβερνητικές μαζώξεις βάζουν πλάτη. Και δεν εννοούμε αυτή των Μυστεγνών. Βάζουν πλάτη ακόμα και όταν αρνούνται κάθε επαφή με την Κυβέρνηση αλλά καρφώνονται δηλώνοντας την ίδια ώρα «τα τηλέφωνα μας είναι ανοιχτά».

Κάπως έτσι είμαστε πλέον στα πλατώματα του Καβακλή και της Καράβας.

Στο Μανταμάδο, στο πολύκεντρο, εκατοντάδες κόσμου προετοίμασαν το μεγάλο «ΟΧΙ». Παρόντες ήταν και ταγμένοι «γαλάζιοι» οι οποίοι δεν φρικάρουν απαραίτητα πια από τις τόσες χιλιάδες εγκλωβισμένων «λάθρο», ούτε από το τελευταίο κάστρο που οσονούπω πάει να πέσει: τη δημιουργία ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ που αν την έκανε ας πούμε κανένας Μουζάλας θα είχε καταρεύσει το κράτος. Τα «γαλάζια» παιδιά της αυτοδιοίκησης που άλλα λένε μπαίνοντας στις συσκέψεις και άλλα βγαίνοντας, τώρα που η μπίλια έκατσε στον «άπιστο» μεταξύ των «πιστών» για να φάει το νέο κέντρο, δεν χαρίζονται σε αγωνιστικότητα. Φωνάζουν είμαστε μαζί σας. Είναι φανερό όμως και προπάντων από την… εξαφάνιση τους παρά τις κραυγές  πως προετοιμάζουν απροκάλυπτα την κωλοτούμπα τους.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που θα φάνε τη νέα δομή; Όχι ο «άπιστος» μεταξύ των «πιστών», αυτός είναι περίεργη περίπτωση δεν του τη βγαίνουν ακόμα στα ίσια. «Ρε τα είδατε τα ποσοστά στο Μανταμάδο;», λένε μεταξύ τους κι ας μας διαψεύσουν και τώρα αλλά κυρίως αργότερα αν τους βαστάει. «Το 66% ψήφισε κουμουνισμένους στις εκλογές». Όπου κουμουνισμένους, καλά καταλάβατε, βάλτε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. «Ας πρόσεχαν το λοιπόν»!

Τόσο απλά και τόσο ευαίσθητα δημοκρατικά, οι άριστοι των αρίστων, μετά την επίταξη, θα δικαιολογήσουν τα αίσχη τους και επάνω στο διαχρονικό για αυτούς δόγμα Τρούμαν. «Ο φόβος ενώπιον του του κομουνισμού»!

Και θα φτιάξουν μία καινούργια Γυάρο, ή ένα νέο Άουσβιτς που είπαν κάποιοι «κουμουνισμένοι» λίγο έξω από τα σπίτια τους. Γιατί τους αξίζει. Να μάθουν να ψηφίζουν!

Η κωλοτούμπα έχει ήδη ξεκινήσει. Ο διχασμός δεν είναι μεταξύ των δύο δήμων, ούτε μεταξύ των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης, ούτε τίποτα άλλο. Ο διχασμός είναι ο ίδιος όπως παλιά. «Η δομή εις τους κομουνιστάς», τα λεφτά στους… πλούσιους σε αισθήματα.

Σας φαίνεται ακραίο; Δείτε τα live του «Ν» από τις διαμαρτυρίες προσεκτικά. Διαβάστε τα ξενοφοβικά ποστ τους ακόμα πιο προσεκτικά. Ο Νουρέγιεφ (που τον θυμήθηκα αυτόν πάλι;) ωχριά μπροστά τους στο ανάποδο άλμα που έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν.

Αφελείς και αριβίστες ταυτόχρονα… Επικίνδυνα εγκλωβισμένοι όχι στις ιδεοληψίες τους αλλά στο προπατορικό τους αμάρτημα. Αυτό της απληστίας τους για εξουσία. Αυτοί είναι. Αυτοί ήταν πάντα. Ευσεβείς, καλοστεκούμενοι, γυαλισμένοι και γραβατωμένοι στην πένα απ’ έξω. Από μέσα όμως. Έτσι όπως τα λένε και τα Ευαγγέλια τους…

* Ο Στρατής Μπλάσκας είναι ο πλειοψηφών Σύμβουλος της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» στην Κοινότητα Μυτιλήνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL