Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καταγγελία εργαζομένων σε Δομές: Χωρίς προσωπικό Δομές προσωρινής υποδοχής - Απαράδεκτες συνθήκες για την δημόσια Υγεία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στις Δομές προσωρινής υποδοχής, ΤΟΣΚΕΔΠ και Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης, ότι παρόλο τις διαβεβαιώσεις στη Βουλή του υπουργού Γ. Βρούτση ότι δεν θα υπάρξει κανένα κενό οι δομές της Ελευσίνας, Σερρών, Μηλιάς, Βαγιοχώρι και Τανάγρας, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση λόγω έλλειψης προσωπικού του Γ κύκλου.

Μάλιστα ενημερώνουν ότι τέλος Ιανουαρίου τελειώνει η σύμβαση των εργαζόμενων του Β κύκλου όπου υπάρχουν σε κάποιες δομές και το πρόβλημα θα γιγαντωθεί αφού δεν έχει επιστρέψει το μεγάλο τμήμα των εργαζομένων του Γ κύκλου .

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Εργαζομένων στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής (Γ΄ Κύκλος) 2082.

Οι εργαζόμενοι στις Δομές προσωρινής υποδοχής, ΤΟΣΚΕΔΠ και Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως παρά τις διαβεβαιώσεις στη Βουλή του υπουργού Γ. Βρούτση ότι δεν θα υπάρξει κανένα κενό στις δομές ,ενημερώνουμε πώς οι παρακάτω δομές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση λόγω έλλειψης προσωπικού του Γ κύκλου.

Οι δήμοι δεν τοποθέτησαν έκτακτο προσωπικό,και έχουν αναγκάσει τις τοπικές κοινωνίες να βιώνουν συνθήκες απαράδεκτες από την δυσοσμία.

Δομές ανευ προσωπικού του Γ κύκλου:

ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΣΕΡΡΕΣ

Κ.ΜΗΛΙΑΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΒΑΓΙΟΧΩΡΙ

ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

Οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές και απαράδεκτες για την δημόσια υγεία και ελλοχεύουν κινδύνους ακριβώς επειδή η έλλειψη των εργαζομένων μεγαλώνει χρονικά λόγω της παρατεταμένης αναμονής της παράτασης.

Είναι όσο ποτέ αναγκαίο να γυρίσουν οι εργαζόμενοι του Γ κύκλου στις δομές για την διασφάλιση της καθαριότητας,της υγιεινής και γενικότερα την μείωση των συνθηκών που μπορεί να δυναμιτίσουν την κοινωνία.

Όχι άλλη αναβολή. Όχι άλλη καθυστέρηση από τους αρμόδιους. Οι εργαζόμενοι του Γ κύκλου είναι έμπειροι και στελέχωσαν όλες τις δομές με εργατικότητα κόντρα σε όποιες αντιξοότητες και αν συνάντησαν.

Όσες δομές έχουν αφεθεί από τους αρμόδιους χωρίς προσωπικό να γνωρίζουν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τέλος Ιανουαρίου τελειώνει η σύμβαση των εργαζόμενων του Β κύκλου όπου υπάρχουν σε κάποιες δομές και το πρόβλημα θα γιγαντωθεί αφού δεν έχει επιστρέψει το μεγάλο τμήμα των εργαζομένων του Γ κύκλου .

Όλες οι δομές θα μείνουν ανευ προσωπικού και η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.

Κρούουμε τον κωδώνα του κινδύνου.!!! Δεν παίρνει άλλη καθυστέρηση!!!!

Οι εργαζόμενοι του Γ κύκλου ,εργαζόμενοι των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομών προσωρινής υποδοχής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις