Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Στην Αθήνα για το προσφυγικό ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και οι δήμαρχοι των νησιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Αθήνα για το προσφυγικό ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και οι δήμαρχοι των νησιών

Πηγή: stonisi.gr

Στην Αθήνα μεταβαίνουν ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, και όλοι οι δήμαρχοι των νησιών αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων για το προσφυγικό ζήτημα.

Αύριο έχει προγραμματισθεί η επίδοση του ψηφίσματος των συγκεντρώσεων στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια στη Βουλή καθώς και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σημειώνεται ότι η σημερινή κινητοποίηση συνεχίζεται και αύριο με κλείσιμο των δήμων αλλά και απεργία που έχουν κηρύξει συνδικαλιστικοί φορείς.

«Η κυβέρνηση οφείλει να ακούει τα αιτήματά μας. Αύριο θα πάμε στην Αθήνα να επιδώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών το ψήφισμά μας. Δεν κάνουμε πίσω», δήλωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Το ψήφισμα των κινητοποιήσεων:

«Οι κάτοικοι της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου τα νησιά της να σταματήσουν να είναι αποθήκες ψυχών ξεριζωμένων ανθρώπων ενώνουμε της φωνές μας και απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Ευρώπη.

» Άμεση αποσυμφόρηση και μεταφορά των προσφύγων μεταναστών σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Καμία νέα δομή στα νησιά και κλείσιμο των υπαρχουσών δομών. Έλεγχο όλων των ΜΚΟ. Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Μέτρα στήριξης για τα νησιά προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που έχουν υποστεί».

Χίος: «Όχι άλλες φυλακές ψυχών στα νησιά μας»

Με σύνθημα «όχι άλλες φυλακές ψυχών στα νησιά μας», πραγματοποιήθηκε διαδήλωση σήμερα στη Χίο, με αίτημα τη δημιουργία μικρής δομής, μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση προσφύγων και μεταναστών και την άμεση μετακίνησή τους στην ενδοχώρα.

«Το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού είναι ένα μεγάλο βάρος που σηκώνουν τα νησιά μας, εδώ και χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνά τις αρμοδιότητες και τη δύναμη των τοπικών μας κοινωνιών. Είναι ένα πρόβλημα εθνικό και πανευρωπαϊκό», είπε, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Συγκέντρωση για το προσφυγικό, πραγματοποιήθηκε και στη Σάμο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL