Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Δύο αυτοκτονίες προσφύγων στο Κιλκίς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύο αυτοκτονίες προσφύγων στο Κιλκίς

Δύο αυτοκτονίες νέων προσφύγων σημάδεψαν τα Χριστούγεννα. Την είδηση δημοσίευσε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για δύο άνδρες που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο της περιοχής Μουριές στο Κιλκίς, όπου φιλοξενούνται γύρω στους 400 πρόσφυγες.

Όπως σημειώνει η οργάνωση, ο πρώτος, αφγανικής καταγωγής, πατέρας δύο παιδιών, 32 - 33 ετών, βρέθηκε σε μία γέφυρα κρεμασμένος έξω από το ξενοδοχείο ανήμερα τα Χριστούγεννα και ο δεύτερος, ιρακινής καταγωγής, περίπου 30 χρόνων, βρέθηκε κρεμασμένος την επόμενη ημέρα στον διάδρομο του ξενοδοχείου από το συγκάτοικό του, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Σε κοινή ανακοίνωσή της η Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς επισημαίνουν ότι δεν έχει περάσει "ούτε μια εβδομάδα από την κοινή συνέντευξη Τύπου των ανθρωπιστικών οργανώσεων (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Διεθνής Αμνηστία, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες), που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη στέρηση πρόσβασης στο σύστημα Υγείας των αιτούντων άσυλο, αλλά και των ατόμων χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, που διαμένουν στην Ελλάδα.

Η σημερινή κυβέρνηση εδώ και πέντε μήνες -αφού αφαίρεσε το «μετατραυματικό στρες» από τη λίστα των κατηγοριών ευαλωτότητας- στερεί από τους ανθρώπους αυτούς το αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και αρνείται να εξασφαλίσει υγειονομική περίθαλψη σε σχεδόν 50.000 ανθρώπους".

Όπως τονίζουν, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις των δύο αυτοχείρων, ο ένας από τους δύο ήταν διαγνωσμένος με ψυχολογικά προβλήματα και έχριζε φαρμακευτικής αγωγής και παρακολούθησης.

"Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο, εάν όχι εγκληματικό, να μην παρέχεται υγειονομική φροντίδα στους ανθρώπους αυτούς και να μην υπάρχει πρόβλεψη της Πολιτείας και των εμπλεκόμενων ΜΚΟ για παροχή φαρμακευτικής αγωγής και νοσηλείας στους χώρους διαμονής τους" σημειώνουν και καταλήγουν ότι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη οφείλει επιτέλους να αντιμετωπίσει το προσφυγικό - μεταναστευτικό με τη δέουσα σοβαρότητα και να σταματήσει να εθελοτυφλεί.

Οι εσωκομματικές φωνές της Ν.Δ. περί του να κάνουμε την ζωή των μεταναστών δυσκολότερη (Άδ. Γεωργιάδης) δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL