Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Αρβανίτης: Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε Γκουαντάναμο στην Ευρώπη (Video)

«Θα επιτρέψουμε και θα χρηματοδοτήσουμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων σε ξερονήσια», τόνισε σε παρέμβασή του στη LIBE ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό

«Δε μιλάμε για μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα. Μιλάμε για ξερονήσια. Θα επιτρέψουμε και θα χρηματοδοτήσουμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων σε ξερονήσια; Θα χτίσουμε Γκουαντάναμο στην Ευρώπη; Αυτό ανακοίνωσε χθες η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ΝΔ ότι θα δημιουργήσει κλειστά κέντρα κράτησης για πρόσφυγες και μετανάστες σε ξερονήσια, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εμείς βγάλαμε δελτίο Τύπου, θα καταθέσουμε σχετική ερώτηση στην Κομισιόν και ενημερώνουμε επ’ αυτού το σώμα. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική είδηση και θεώρησα πως οι συνάδελφοί μου εδώ στη LIBE έπρεπε να το μάθουν».

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να συστήσει ξανά τα ξερονήσια

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κατάντια για μια παραγραφή

Η κωμωδία που ανεβάζουν στην Προανακριτική η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. συνεχίστηκε και χθες. Το υπόμνημα που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Αγγελής από τις 6 Δεκεμβρίου διέρρευσε σε ιστοσελίδες πριν δοθεί στα ίδια τα μέλη της Επιτροπής. Και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έδωσε και πήρε.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο