Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Μουζάλας: Το προσφυγικό χρειάζεται πράξεις και όχι προπαγάνδα (Video)

«Στη χώρα μας δεν έχουμε μαζικές αντιδράσεις, έχουμε μαζική προβολή μικρών αντιδράσεων. Έχουμε συγκεκριμένες ρατσιστικές αντιδράσεις που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας», σημείωσε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Στο τι παρέλαβε σε επίπεδο δομών και υπηρεσιών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και στο τι παρέδωσε το 2019 αναφέρθηκε διεξοδικά ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάνης Μουζάλας σχετικά με το προσφυγικό μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ 3.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε μιλήσει και για το τι θα πρέπει να γίνει σε επίπεδο διαχείρισης στην παρούσα χρονική συγκυρία, γεγονός που όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν αντιμετωπίζεται από το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου. 

«Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα χρειάζεται πράξεις συγκεκριμένες, είναι πολύ δύσκολο θέμα στη διαχείριση, δεν αρκεί η προπαγάνδα που έρχεται να υποκαταστήσει την πολιτική πράξη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Ερωτηθείς για το σχέδιο μετεγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα που πρόσφατα ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ο Γ.Μουζάλας, τόνισε πως «παρά τις παλινωδίες και τις σκόπιμες καθυστερήσεις της κυβέρνησης κατά τους τελευταίους μήνες, σήμερα οι συμπολίτες μας πρέπει να βοηθήσουν να γίνουν οι μετεγκαταστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς είναι στη σωστή κατεύθυνση. Εμείς κι εγώ προσωπικά, ως πρώην υπουργός Μετανάστευσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαστε μαζί τους σε αυτό». 

Επιπλέον, τόνισε  το ρόλο και την ευθύνη των ΜΜΕ στον τρόπο που παρουσιάζεται το ζήτημα της μετανάστευσης, αναφέροντας ότι «δεν έχουμε στη χώρα μας μαζικές αντιδράσεις, έχουμε μαζική προβολή μικρών αντιδράσεων. Έχουμε συγκεκριμένες ρατσιστικές αντιδράσεις που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας», όπως επισήμανε, «από ανθρώπους συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που μέσω της υπερ-προβολής παίρνουν μια μαζική διάσταση και δημιουργούν σε ορισμένους ανθρώπους φόβο». 

Σχολιάζοντας πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κ.Καραμανλή ανέφερε ότι «μέσα από τα λεγόμενα του προκύπτει η μεγάλη σημασία που παίζει η Ευρώπη συνολικά στη βιώσιμη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζήτηματος, καθώς μία χώρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια ολόκληρη Ήπειρο, θέση με την οποία δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει κανείς». 

Εντούτοις, όπως επισήμανε ο κ. Μουζάλας «δε θα πρέπει να λησμονείται ότι στην Ευρώπη σε επίπεδο ηγεσιών κυριαρχούν οι πολιτικές δυνάμεις που είναι συγγενείς πολιτικά της Ν.Δ. και η ηγεσία της Ν.Δ. έχει ένα επιπρόσθετο βάρος να επηρεάσει της ηγεσίες αυτές. Η Ευρώπη συνεχίζει να κωφεύει, αν και συγχρόνως εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου, ως χώρα θα είχαμε χαθεί. Η Ευρώπη πρέπει να βρει το βηματισμό της».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις